Пропускане към основното съдържание

Handmade:Moulin Rouge Inspiration


          

        
                                 ❤ ❤ ❤ ❤ 
                 Moulin Rouge Inspiration


Едно от приятните ми преживявания през лятната почивка това лято е снимането ми в ретро фото на морето. Обожавам да се снимам в такъв стил и вече 3-та година го правя. За мен това е начин да се погледнеш от друг ъгъл, да изглеждаш по различен начин и един вид да се докоснеш до отминалите времена. Или поне аз така се почувствах и много ми хареса. Искам да пробвам много и разнообразни стилове-различни епохи-различни стилове.
През миналите години се снимах с огромни рокли и шапки, а тази година реших да е нещо по-различно и заложих на визията на куртизанка-черно-червено дълга рокля, с къдри, жартиер и цигаре, както и малка дантелена шапчица в косата. Разбира се задължително-големи крещящи бижута и  класиката в жанра-червено червило.
Почувствах се страхотно и снимката си мисля че се получи добре.
В последствие с малко помощ превърнахме снимката в тази страхотна рамка, обединяваща различни елементи в стила на Мулен Руж.

Използваната техника е т.нар. "mixed media."Доскоро не знаех за нея. Но в арт изкуството явно е доста използвана, а и ефектът й е много добър.
Процесът на работа също беше приятен и ми беше безкрайно интересно да изпробвам това.

За да се отпечата снимката върху рамката се използва специално лепило. За повече информация и за да видите нагледно метода можете да погледнете тук:

https://www.youtube.com/watch?v=SGxPuULGphE&list=UUOGSMNqajcV6W7WcW4VMcOgПолучих истинско вдъхновение и много се постарахме. Техниката изглежда трудна, но на практика не е чак толкова трудно, просто трябва да се работи внимателно и бавно и изисква определено време за да се получат нещата.


 Аз нямах търпение да видя и крайният резултат. Най-приятната част от всичко беше реденето на елементите-червени рози от плат, часовник, златисто-бяскави рози и рамки, черна дантела, печати, текст, червени мъниста-може да се сложи всичко взависимост от вкуса ви и от въображението. Аз сама подредих елементите. Стилът изискавеш много блясък и дантела, много червено, черно и крещящ дизайн. 
Техниката е добре измислена по мое наблюдение. Можете да ползвате и отпечатате каквато снимка искате. Можете да почерпиете идеи от блога на Gabrielle Pollacco, която е истински виртуоз в това изкуство(в посоченият линк по-горе).

И така начинанието е завършено успешно и се получи красива рамка, в тематичният стил на далечният, невероятен Мулен Руж. 

Тук ми се струва съвсем подходящо да ви поздравя и с песен по случая -Christina Aguilera, Lil'Kim, Mya, Pink-Lady Marmalade   

https://www.youtube.com/watch?v=RQa7SvVCdZk

Приятен понеделник от мен и ви желая прекрасни септевмрийски дни и не забравяте че Светът на красотата е необятен, а на никоя жена не е чужда суетата...

Sincerely yours
Desislava


Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…