Пропускане към основното съдържание

Декупаж:Кутийка за бижута във Винтидж стил

                            Моите първи стъпки в декупажа

Това е първата кутийка, която направих използвайки техниката „декупаж” Декупаж, от фр. (decoupage) в превод означава изрязвам, изготвям колаж или хартиена апликация. Това е приложно изкуство, при което се изрязва изображение, мотив или картинка от различни видове материали-предимно хартия, дърво, кожа или тъкън. След това мотивът с залепя с помощта на различни техники за декупаж.


Не съм толкова наясно с тези неща, тъй като за първи път правих нещо подобно и то с под ръководството на човек, който разбира и се занимава с това. Затова само ще разкажа горе-долу какво представлява самата техника и ще покажа снимки на кутийката.
Най-трудното нещо за мен от цялата работа беше да подбера подходяща картинка, която да се изобрази върфу кутийката. Решихме, че ще бъде във винтидж стил и ще използваме напукващо лепило за да изглежда по-ретро.
Харесвам ретро стила и винтиджа.

Как салфетката се отпечатва върху дървото? – това за мен беше най-интересното. Слагаме салфетката върху повърхността на дървото, върху нея слагаме тънка оризова хартия и отгоре минаваме с ютията няколко пъти. Отпечатва се идеално, кото направо ме удиви.
 Салфетка-избрахме такава с рози и част от сграда намираща се в Лондон, както и красив полилей(виждат се в края на кутията). Сложихме също текст и различни печати. Добавихме розова дантела за по-момичешки и кукленски вид на кутията. Нея залепихме със силиконов пистолет. Стана много нежно и красиво.

Кутията е направена от основа за тиксо и капаче, които за да се втвърдят са намазани с повече пластове бяло боя.
Дъното на кутията облепихме с плат в лилави тонове.
Отпред залепихме и малка розова розичка за акцент.
Стана хубава и ефектна. Предизвика възхищение у всички наоколо.
А и стана чудесно украшение за стаята ми. Влезе ми и в употреба за да прибера обеците си в нея.
Изработкакта ни отне доста време и всеки детайл трябваше да се обмисли, но пък си заслужаваше. Тази кутийка е стархотна за подарък-оригинално и ръчно изработено.
Направосе удивлявам какви красиви неща  и какви техники се измислят от хората. Handmade е цяло изкуство, което изисква подход, талант, творчески мислене, чувство за естетика и много въображение.


Аз много се радвам, че успях да се запозная с тази техника и да сътворя  нещо красиво, с тези мои две леви ръце :D
Удоволствие е, че си го направих сама и ми беше много приятно


Коментари

  1. Е, Деси, не си с две леви ръце. Напротив справи чудесно, въпреки че ти беше за първи път. Сега като мина време и гледам кутийката наистина е станала страхотна. Радвам се.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…