Пропускане към основното съдържание

Есенен маникюр:Flormar Nail Enamel

Есенен маникюр:

Може би е още рано, но мен малко по малко започва да ме обзема есенното настроение.Затова си направих есенен маникюр.
Предлагам ви този лесен и същевременно изглеждащ много добре маникюр за есенните дни.
Двата цвята които използах са от серията Nail Enamel  на Flormar-марка лакове, която много ми допада. Имат доста разнообразни цветове-бляскави, матови, неонови, най-различни юанси. Покривни са, но не са чак толкова трайни. Разбира се много зависи дали нанясме топ лак или не. В случая аз не съм сложила, но пък при този маникюр лъскавият лак играе ролята на такъв.
Забелязала съм, че когато се лакирам отгоре с лак с блестящи частички маникюра ми издържа много по-дълго време. Затова и често се лакирам по този начин като използвам различин цветове и комбинации.Харесвам много този нюанс на Флормар, който е нещо средно между кафяво, червено и махагонено. Води се №2 от каталога. Много подходящ есенен тон и стои страхотно и на къси и на дълги нокти. От основният цвят нанесох само един слой-идеално покри, но това мисля, че се дължи на факта, че съм с гел и отдолу имам друга основа-камуфлажен гел, който е в лек розово-телесен нюанс и предполагам, че това задържа още повече цвета. 


Първо нанесох махагонения цвят, отгоре сложих и един слой блестящ лак, №74 от същата серия. Бляскавите частици са в три цвята-сребристо, синьо и червено.
Много ми допада подобен ефект в маникюра, защото единият цвят е класически, а пък бляскавите частички придават по-закачлив вид.


Маникюрът изглежда изтънчено и стилно.

Според мен този цвят е идеален за есенен маникюр и е много подходящ както за ежедневно носене така и за парти вечер например. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Моят Коледен маникюр

Здравейте и за много години! Празниците вече минаха и тъй като тогава нямах никакво време да пиша сега дойде моментът да покажа няколко от маникюрите, които си направих покрай коледните и новогодишни празници.  Започвам с коледния ми маникюр. 
На Коледа разбира се маникюрите ни трябва да се колкото се може по-празнични и бляскави.  Аз заложих на червено с бляскави частици-от серията на Golden rose rich color  45-прекрасен червен цвят, с бляскави частички, който ми стана любим и доста често се лакирам с него.  Тази серя на Голден Роуз е с онези по-широрки четки, които за мен са много удобни и нанасям лак в пъти по-бързо отколкото със стандартните по-тесни четки. 
Това е нюанса. 

Тези макси четки са наистина много удобни. Нанесох 2 слоя от този лак. Пред това разбира се основа-ползвам за основи и топове тези на Перфект. Винаги съм била доволна от тях. 
Това е маникюрът. Много празничен, една идея по-кичозен и весел, отколкото исках да е. 

Използвах бял тънкописец на Nail art - Golden …

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…