Пропускане към основното съдържание

Pin up make up:Класически грим

Днес бях вдъхновена от pin-up грима, който е страхотен и много класически.
Аз съм голям фен на червеното червило, макар рядко да се усмелявам да го нося. 
Смятам, че за тъмни коси и бели лица този грим е много подходящ и страшно добре подчертава очите и акцентира върху контраста-тъмна коса-бяла кожа. 

 Наричам този грим "Холивудски" . Това на което се набляга са очите и тяхната форма "тип лястовичка"-дебели очертани линии, удебелен молив в края на окото, подчертани вежди, червило в ярък наситен червен цвят.
Това е дна изключително женствена визия, а същевременно много стилна, изискана и секси.
Едновременно с това гримът не е натрапчив, а изчистен, класически и много шик.
Ето го и моят вариант на грима:
Използвала съм отново нюд цветове-матови сенки, в комбинация шампанско-бяло-шоколадово. Палитрата е на Flormar-Taste of chocolates. Мисля, че съвмсем отговорно се влюбвам в тази палитра... Наскоро си я купих и сега гледам да я използвам по-често за да добия представа как стоят цветовете. 
Основата е цвят шампанско, в съгвката на клепача нанесох с пръст от шоколадовия нюанс и после разнесох с помащта на четка за да се прелее добре. 


 Молива е обикновен черен на марката Мода. Доволна съм от тези моливи-меки са, не се размазват, стоят добре. Важно е да е много добре подострен. Удебелих  в края на окото и направих ефекта "лястовичка". На устните нанесох ярко червило-Golden rose №65 е цвета-наситено червено, много добре стои, сравнително лесно се нанася.
След дълго търсене на подходящ за мен черевен нюанс попаднах на този и в началото си мислех, че ще е прекалено червено и няма да ми подхожда, но определено ми хареса и ми подхожда на тена, което е най-важното. Общо взето доста трудно се избира червено червило и лесно може да се сбърка в избора.


Тази визия много ми допада. Подходяща е както за всеки ден, така и за по-специални поводи. Този грим е класика и би стоял превъзходно с малка черна рокля. Мисля, че често ще започна да си правя такъв грим. 


 Спиралата, която използвах е на Essence-I love extreme crazy volume mascara-една изглежда много харесвана спирала от блогърките.Друга асоцияция, която такъв грим ми навява е "Снежанка". "Коси като абанос, кожа бяла като сняг и устни алени като кръв." Може би pin-up стила ще ми стане любим.В тези дни започнах да експериментирам много и ми е много приятно да се занимавам с това. Научавам все повече и повече за грима, гледам клипове и техники, вдъхновяват ме различни визии. 


                                       
                                         Ако ви допада този тип грим можете да си го направите-винаги е актуален и стои прекрасно.Ами вие? Обичате ли да се гримирате и какъв грим предпочитате? Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…