Пропускане към основното съдържание

Game of thrones hair and make up

                       Game of thrones Make up and Hair:

                                      Margaery Tyrell 


„Игра на тронове” е страхотен сериал, а книгата е още по-страхотна. Аз съм голям фен на това фентъзи. Прочетох книгите на един дъх преди време, изгледах и сериала на HBO и сега съм в очакване на следващия сезон.
Много харесвам историята и сюжета, както и голяма част от героите. Е, едва ли има някой, който не е чувал за сагата „Игра на тронове”-тя има милиони фенове по света.
И дотук с обяснениията, да си дойдем на думата-искам да покажа прическа и грим в стила на героините от сериала-и ще се спра на Марджери Тирел. Тя е моята любимка сред женските образи и в книгата и в серила. Много харесвам и Натали Дормер като актриса.



Характерно за визията на жените от Весетрос е, че имат съвсем натурално излъчване-нищо прекалено, нищо крещящо в грима. Изглеждат нежно и класически. Като говорим за прическите от „Игра на тронове” те са понякога по-прости, а друг път много сложни. Косите са доста дълги, обикновено навити на вълни или идеално прави, като често срещани са плитките в сложни плетеници и форми.




  Визията на Марджери е много естествена. Грима е от типа "no make up make up”. На устните има съмсем лек цвят, за да изглеждат максимално естествени. Ружът е едва забележим в розово-прасковени цветове. Косата й свободно се спуска по раменете, като отстрани е прихваната с фиби и леко повдигната-един приказно-романтичен стил.



 Вариантите да си направите подобна прическа са много. Косата може да сплетете на няколко плитки, да спите с тях и на сутринта ще имате меки вълни като тези. Същия ефект се постига и с маша, като увивате отделните кичури около самата маша, задържате леко и отпускате-така се правят естествени вълнички.
И третият вариант, който аз използвах е с ретро преса. Смятам, че ефекта на ретро пресата най-много се доближава до визията на Марджери и прическата й.
Загрях пресата и направих къдриците, като не задържах много пресата върху косата и не съм пръскала с лак. По този начин се получиха естествени меки вълни, а не силно стилизирани.
 А за още по-естествен вид можете и да разрешите малко косата с четка след като приключите с оформянето на къдриците. Вълните изглеждат естесвено и стоят много сладко.


 

След това отделяте  по два кичура от двете страни на косата, навивате ги небрежно защипвате с малки черни фибички отзад. Важно е фибите да са стегнати и стабилни  за да задържат косата и да не падат-казвам, го защото голяма част от тези черни фиби не са такива. 
Не смятам, че има нужда да показвам стъпка по стъпка как се прави тази прическа-всеки би се справл мисля с нея. 
Хубавото е, че прическата създава нежна и момичешка визия и е подходяща, както за ежедневието-училище/университет/работа/, така и за специален повод. 

Що се отнася до грима за да пресъздам това супер естествено излъчване използвах светли цветове-единият, които е в основата и под веждите е от палитрата Storm на марката Sleek.



Цвета е Snow Storm-на горният ред е втори отляво-надясно. От него нанесох по цялата повърхност на окото. Този цвят е прекрасен снежнобял до бледо жълт нюанс. 

В основата на окото, на самия клепач нанесох един цвят от тази палитра на Ruby Rose-жълто-златистия най-в дясно–точно под-лъскаво-зеления.


И тук използвах любимата си палитра на Flormar “Taste of chocolates”  като от нея избрах светлото кремаво за вътрешните ъгълчета на окото и за да ненаса малко непосредствено под очите.



Не се налагаше да правя каквото и да е било сложно преливане, защото този грим не изисква това. Спирала нанесох съвсем малко върху миглите-за по-натурална визия, по-нежна и ненатрапчива. Спиралата, която ползвах е на Rimmel Wonderful -с арганово масло. Важно е да кажа и какъв фон дю тен използвах. Това е Lumene stay matte за смесена кожа, а нюансът е Honey Beige.


 Както виждаме и при Марджери не се поставя никакъв акцент нито върху очите, нито върху миглите или устните. Грима й почти не се забелязва. Навява ми асоциации на момиче, съвсем естетвено, току що станало от сън, спокойно разхождащо се в розова градина или гора.



 На устните сложих съвсем малко розов цвят-почти телесен и смесих с едно малиново червило, само за да придам лек нюанс на порозовели естествено устни. Отгоре сложих и малко балсам за устни на Leocrema с мед и мляко. Балсамчето има омекотяващ ефект, а освен това придава съвсем лек блясък. 

Всичко в тази визия е много натурално и романтично. 
Е, надявам се да ви хареса. 


 Valar morghulis и до нови срещи! :*




Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени през различните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н. Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много п

Незаменими продукти:Шампоаните на "Здраве"

Здравейте! Днешната ми публикация ще бъде за един любим мой продукт за грижа за косата, а именно шампоан Здраве Актив. Реших да му посветя отделна публикация, защото смятам, че си заслужава да се пробва и, защото от доста време не бях попадала на такъв добър продукт на такава цена и с такова качество, който изпълни всички неща, които обещава. Искам да уточня, че използвам тези шампоани от доста време вече и затова представата ми е обективна, но все пак подчертавам, че това се отнася само до моята коса и моите нужди. Пробвала съм всякакви шампоани-и скъпи и много ефтини. Единствените три продукта, на които се връщам многократно са шампоаните на Здраве Актив , серията на Клоран с китайски божур и един медицински шампоан на Юсерин Dermocapiliare , за който по-нататък ще направя ревю. Правила съм си много експерименти и съм пробвала всякакви марки на пазара. Но това са трите шампоана, които идеално пасват на косата ми и удовлетворяват нейните нужди. Имам много чувствителен скалп и

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо. През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението.   Просвещение:   Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в