Пропускане към основното съдържание

"Брауни"

                                         „Брауни”

Здравейте! В този мрачен, хладен и мъглив ден ще ви представя един сладкиш, който си приготвих вчера следобет.
Какво по-хубаво от нещо сладичко по това време.?
Тази рецепта беше написана на гърба на пакетчето с какао Йоткер, което си купих онзи ден за да си правя сладкиши. Излезе доста сполучлива. Това е кекс, който обаче ще нарека „брауни”, защото прилича точно на такъв вид сладкиш.
Публикувам рецептата с единствената забележка, че може да добавите малко повече захар в сместта. Аз спазих точно количствата, но може би  ако се получи една идея по-сладко ще е по-добре.

Рецепта:





Необходими продукти:

200 гр масло
200 гр захар
40 гр какао/самото пакетче е 50 гр/
125 мл прясно млако
3 средно големи яйца
160 гр пшенично брашно
1 пакетче бакпулвер
70 гр смлени орехови ядки/аз май сложих повече, с повече става много по-хубаво/

Начин на приготвяне:
Маслото, захарта, предварително пресятото какао и млякото се смесват в подходящ за варене съд. Аз използвах една средно голяма тенджера. Така получената смес се слага да заври при непрекъснато бъркане и се оставя 3 минути да ври, след което се отстранява от котлона за да изстине. За глазурата се отделят 175 мл от сместта-ако се затруднявате с тези мерки, не е необходимо чак толкова да е точно, аз използвах една кафена чаша и малко за глазурата.
Отдеяме белтъците от жълтъците. Трите белтъка се разбиват на сняг с 2 с.л. захар. Трите жълтъка се разбиват с миксер на ниска степен, като към тях постепенно се прибавя каковата смес.
Пресятото с бакпулвер брашно и ореховите ядки се объркват добре към сместта, след което се добавят внимателно и разбитите белтъци.
Тестото се изсипва в намаслена, покрита с хартия за печене тава. Сладкишът се пече в долната половина на предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се около 35 минути. След като сладкишът истине, глазурата се разпределя равномерно върху него с помощта на шпатула.Преди сервиране се охлажда сладкиша. Колкото е по-студен и колкото по-престои става по-вкусен.


                                       


 Р. S. Още нещо, което ще добавя-тъй като сладкиша има глазура можете да го печете не във форма за кекс/както направих аз/, а в някаква друга квадратна или правоъгълна форма-защото ще е по-подходящо. Аз не знаех това, но ме светнаха, все пак още съм в процес на учене и експерименти.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.



Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…

Моят Коледен маникюр

Здравейте и за много години!



 Празниците вече минаха и тъй като тогава нямах никакво време да пиша сега дойде моментът да покажа няколко от маникюрите, които си направих покрай коледните и новогодишни празници.  Започвам с коледния ми маникюр. 
На Коледа разбира се маникюрите ни трябва да се колкото се може по-празнични и бляскави.  Аз заложих на червено с бляскави частици-от серията на Golden rose rich color  45-прекрасен червен цвят, с бляскави частички, който ми стана любим и доста често се лакирам с него.  Тази серя на Голден Роуз е с онези по-широрки четки, които за мен са много удобни и нанасям лак в пъти по-бързо отколкото със стандартните по-тесни четки. 
Това е нюанса. 

Тези макси четки са наистина много удобни. Нанесох 2 слоя от този лак. Пред това разбира се основа-ползвам за основи и топове тези на Перфект. Винаги съм била доволна от тях. 
Това е маникюрът. Много празничен, една идея по-кичозен и весел, отколкото исках да е. 

Използвах бял тънкописец на Nail art - Golden …