Пропускане към основното съдържание

"Брауни"

                                         „Брауни”

Здравейте! В този мрачен, хладен и мъглив ден ще ви представя един сладкиш, който си приготвих вчера следобет.
Какво по-хубаво от нещо сладичко по това време.?
Тази рецепта беше написана на гърба на пакетчето с какао Йоткер, което си купих онзи ден за да си правя сладкиши. Излезе доста сполучлива. Това е кекс, който обаче ще нарека „брауни”, защото прилича точно на такъв вид сладкиш.
Публикувам рецептата с единствената забележка, че може да добавите малко повече захар в сместта. Аз спазих точно количствата, но може би  ако се получи една идея по-сладко ще е по-добре.

Рецепта:





Необходими продукти:

200 гр масло
200 гр захар
40 гр какао/самото пакетче е 50 гр/
125 мл прясно млако
3 средно големи яйца
160 гр пшенично брашно
1 пакетче бакпулвер
70 гр смлени орехови ядки/аз май сложих повече, с повече става много по-хубаво/

Начин на приготвяне:
Маслото, захарта, предварително пресятото какао и млякото се смесват в подходящ за варене съд. Аз използвах една средно голяма тенджера. Така получената смес се слага да заври при непрекъснато бъркане и се оставя 3 минути да ври, след което се отстранява от котлона за да изстине. За глазурата се отделят 175 мл от сместта-ако се затруднявате с тези мерки, не е необходимо чак толкова да е точно, аз използвах една кафена чаша и малко за глазурата.
Отдеяме белтъците от жълтъците. Трите белтъка се разбиват на сняг с 2 с.л. захар. Трите жълтъка се разбиват с миксер на ниска степен, като към тях постепенно се прибавя каковата смес.
Пресятото с бакпулвер брашно и ореховите ядки се объркват добре към сместта, след което се добавят внимателно и разбитите белтъци.
Тестото се изсипва в намаслена, покрита с хартия за печене тава. Сладкишът се пече в долната половина на предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се около 35 минути. След като сладкишът истине, глазурата се разпределя равномерно върху него с помощта на шпатула.Преди сервиране се охлажда сладкиша. Колкото е по-студен и колкото по-престои става по-вкусен.


                                       


 Р. S. Още нещо, което ще добавя-тъй като сладкиша има глазура можете да го печете не във форма за кекс/както направих аз/, а в някаква друга квадратна или правоъгълна форма-защото ще е по-подходящо. Аз не знаех това, но ме светнаха, все пак още съм в процес на учене и експерименти.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.



Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…