Пропускане към основното съдържание

Парфюмни желания

Това  е списъка с парфюмите, които искам да притежавам.....засега, точно в този момент.


1.Elizabeth Arden, 5 Avenue-вече го споменах и в листата ми, с желания. След като вчера го тествах в Лили, Благоевград вече съм убедена, че го искам. Най-силната асоциация, която този аромат ми навява е, на стилната, модерна и дръзка, съвременна жена, готова да покори улиците на някой космополитен град. Стилен, класен аромат.


2.Pink Sugar,by Aualina-дори не знам как мирише, харесала съм го само по описание. Но захарен памук, ванилия и горски червени плодове ми звучи достатъчно сладко и съблазнително.

3.Little black dress,Avon-Домъчня ми за този всеобщ женски любимец.Обичам този аромат и смятам, че всяка жена трябва да го има в колекцията си. За зимата е страхотен. Освен това е класически вечерен.


4.Elizabeth Arden,Provocative-този прекрасен, необикновен ориенталски аромат. Праскова, орхидея, ванилия, цветя-сладко, флорално дървесен-би бил идеалния избор за есента.


5.Lanvin,Marry me -цитруси, бели цветя, подправки,роза.



6.Dsquared2,She wood-това е един невероятен дървесен парфюм.Мирише на гора, цветя и цитруси, свежи горски теменужки-това е истински теменужен аромат,Страхотен е.



Е, това е топ 5 листата ми с парфюми.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.



Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…