Пропускане към основното съдържание

Един интересен таг, който направих

 Здравейте, харесах си този таг от тук  http://beautifulladyfm.blogspot.com/ и реших да го направя, защото ми се стори интересен. Пък и харесвам таговете доста. 


1. Съдържанието на блога ви такова ли е, каквото сте го замислили при създаването му или имате залитания и в неочаквани за вас посоки?

Съдържанието е точно такова, каквото си го представях. 

2. Един филм, който ви се иска да гледате сега (независимо дали искате да го гледате за първи път или е нещо любимо, което искате да гледате отново)?"Винаги ми се иска да гледам "Гордост и Предразсъдъци" от 2005 година 

3. Книга, която сте чели повече от веднъж?


"Гордост и Предразсъдъци" е единствената, която съм чела може би повече от 5 пъти. Просто съм й голям фен. Няма друга книга, която толкова да ме е впечатлила и която толкова много да обичам. Също и "Разум и чувства" -нея съм я чела два пъти. Любимите си книги съм склонна да чета колкото пъти си искам.

4. Първия любим цитат или фраза от филм, песен, книга или изказване на известна или неизвестна личност, който ви идва на ум?


"Един за всички, всичики за един" от Мускетарите. 

5. Ако трябва да сте свръхестествено същество, какво ще е то – фея, елф, вещица, магьосник, върколак и въобще каквото ви дойде на ум от този вид


Фея или някаква маьосница.

6. Измислете име за герой от фентъзи роман или филм, първото което ви дойде на ум?Азалия 

7. Песента, която последно ви се въртя в главата? 

Pink - try 

8. Една героиня( или герой) от филм, сериал, книга, която бихте искали да изиграете, ако имахте такава възможност?

Ана Болейн и Елизабет Бенет и още много....

9. Една известна личност, по която сте имали сериозно увлечение? Или поне някоя известна личност, която много харесвате?Клуни, моята голяма любов. 


10. Опишете с три думи най-същественото, което ви се случи през последните 24 часа?

Четене, пиене на кафе, закуска, чистене, правих си маска за коса-ако това се смята за съществено.

11. Следите ли все още списания в хартиен формат? Абонирани ли сте или си ги купувате? Кои според вас си заслужават и кои не чак толкова?

Не съвсем, рядко  и само когато пътувам. Харесвам Космополитън, Стори и Джой. 

12. Какво мислите за репликите на дизайнерски неща – дрехи, обувки, чанти, но дори и гримове и разни джаджи като телефоните например? Притежавате ли такива неща и бихте ли си купили?

Нищо не мисля. Бих купила ако ми хареса нещо, не робувам на марки, но и не харесвам ефтино направени и смешни реплики. 

13. Коя е марката за дрехи/обувки, от която пазарувате най-често? А коя би била тази марка, ако разполагахте с неограничени финанси?

Тръгвам по магазини, молове и което ми хареса. Бих купувала Шанел, Марк Джейкъбс и много други. Но марката не прави дрехата според мен. Важно е дадено нещо да ти отива. 

14. Със съжаление ли казвате “Довиждане” на лятото или чакате с нетърпение есента и зимата?

Е, чак пък със съжаление, не. Обичам всички сезони. 

15. С какво ще запомните тази година досега?

С това, че окончателно се изнасям от в къщи, с невероятната лятна почивка, която прекарахме с приятеля ми това лято на Свети Влас и със сватбата на моя приятелка, на коуто кумувах. 
С отвратителната работа на която бях и която ми вгорчи живота, но и с много хубави неща. 

 Къде бихте заминали утре сутрин за една седмица, ако ви се даде този избор сега?

Рим или Париж. 

17. Имате ли друго хоби, освен блога?

Имам много, много хобита. Едно оттях е четенето, историята, купоните, разходки и пътешествия и много неща още. 

18.18. Каква беше първата ви работа?

В "Държавна агенция  Архиви"

19. Обичате ли да ходите на концерти, на какъв ходихте последно? А кой изпълнител ви се иска да видите на живо?

Не ходя на концерти общо взето. Предпочитам театър или кино. Но бих отишла на Бионсе примерно. 

20. Ако можете да седнете  на една маса с още 5 човека, независимо дали са живи сега, кои бихте избрали?

 Александър Велики, Екатерина Велика, Ан Болейн, Елизабет Баварска, Мерилин Монро и  Хенри VIII


Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…