Пропускане към основното съдържание

Розова коледна елха

Моят любим празник винаги е била Коледата. Обожавам всичко свързано с Коледа-атмосферата, коледните дръвчета, светлинките и лампичките, заскрежените дървета, снежните човеци, мекия пухкав сняг, топъл шоколад и портокалови сладки, мирис на канела и борови връхчета.
И разбира се подаръците, Бъдни вечер, празничната украса и трапеза. И също червено-зелените цветове, искрящите разноцветни топки на елхата, звънчета и коледни песни...
В този период от годината много се въодушевявам и еуфорията е голяма.
С украсата се започва в началото на Декември, някой път дори и в средата на ноември-просто искам коледната украса и атмосфера да присъства колкото се може повече в дома ми.
В къщи украсявам най-вече аз.Винаги имаме естествена елха и няколко изскуствени по -мънички.
Традиционно в моята стая украсявам една малка бяла елха, която си купих преди години. Нейната украса се състои от наколко основни цвята като през годините съм пробвала различни варианти-бяло и червено, синьо и сребристо, златно и оранжево, зелено, червено и златно, лилаво и други.
Тази година концепцията ми ще е малко по-различна и нетрадиционна. Идеята ми е за елха в розово и бяло, с лилави, сребристи и розови топки, бели разноцветни лампички и много паднелки от сатен.
Днес реших да напавя елхата. Пуснах си музика от 80-те, измъкнах наличната от тавана украса и започнах да творя. Ето я елхичката.


Стана много кокетна, нежна и кукленска. И точно такава си я представях. Стаята ми е розово-лилава и напълно се връзва с нея. Хареса ми много и мисля, че това енай-хубавата елха, която съм правила.
Нистина доста е нетрадиционна и типичните коледни цветове отсъстват,но пък на мен много ми допада тази визия. И всички много я харесаха.
Като включих и светлинките стана вълшебно и като от приказка. Снежно-бяла коледна приказка.

Използвах за направата на елхата розови и бели големи панделки от сатен, които бях ушила лятото за моминското парти на моя приятелка. Те бяха част от украсата ни и сега намериха своето място и на коледната елха. Тази идея ми се стори оригинална и креативна, хрумна ми съвсем случайно когато реших, че тази година елхата ми ще е в розово.


Тук съм снимала украсата от по-близо. Панделките са бели и розови. Използвах само сребристи герлянди, защото пасваха най-добре на цветовата гама. Сложих и няколко мини сребристи панделки, които имам от много време.
Реших да сложа и перлени гердани, в светлорозов цвят. Така елхата получи и малко винтидж визия. Прибавих и пухчета в тъмно розово, които се открояват добре. Те всъщност са обици с пера, от които имах много чифтове и се вписаха идеално в украсата ми.
Сложих и няколко топки в лилаво, розово и сребърно.


След като прибавих и лампичките стана прекрасна елха. Лампите са бели, в различни цветове.
Сложих и малко обикновени панделки за букети в розово, които съм накъдрила с ножица.
И така се получи една красива, кокетна, бонбонена и доста закачлива елха.


Ще внесе прекрасно насктроение в дома за идващите празници. И ще й се радваме през идващите дни.


Каква ще бъде вашата елха и обичате ли да украсявате по Коледа? 
Идеи има всякакви/коя от коя по-креативни/ и можете да си направите своя елха с много въображение, желание и като проявите творчество. 
Утре ще украсявам и другата зелена елха, а в следващите дни ще направя и венец от естествени борови клонки. 


Приятна вечер и весели празници! 
Искрено Ваша:
Деси 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…