Пропускане към основното съдържание

Малко размисли за някои неща от живота

           Понеже си падам малко "писателка" и анализатор има неща, които искам да споделям тук-разбирания,виждания, по различни теми. Някои от нещата съм писала в ранна тийнейджърска възраст, други в по-зряла, трети-ми хрумват на момента. 
Както и да е-водещо е желанието да ги споделя и да провокирам размисъл. 
Затова ще публикувам тези няколко изречения, които открих наскоро в стари заровени файловев къщи.

                                            Малко размисли за някои неща от живота

Животът беше по същността си борба - борба с това, което си, за това, което искаш да бъдеш. Борба, за това, което нямаш и това, което искаш да имаш. Всеки го знае. Когото нямаш нещо го искаш най-много и по правило искаш точно онова, което по всичко изглежда не можеш да имаш. Не гледаш това, което ти се поднася, сигурното, вярното. Пренебрегваш онези, които те обичат - добрите, пред лошите- тези, които искаш да имаш. Не те устройва да си сам, но и не можеш лесно да откриеш този, до когото искаш да си. Показваш пред приятелите си едно лице, а всъщност искаш да им покажеш много повече. В повечето случаи не ти стиска. Защото освен прикрит, тайствен и наивен, си и горд. Не може просто да признаеш. Трябва да накараш и другия да признае.
 Когато са те наранили, не можеш просто да зарежеш нещата така, трябва да си отмъстиш. Ти все пак си човек.  Затова все си повтаряш маскимата "всичко се връща", рано или късно. И знаеш, че така ще стане, с твое или без твое съдействие.
 Понякога е нужно просто да се утешим, да се направим на по-силни, да се изсмеем над нечие падение. Защото не отдавна и на нас са се смели.
 Колко пъти сме си казвали, че ще направим всичко, което поискаме, стига наистина много силно да го искаме? Тогава ако ни се предостави шанс, ще имаме ли смелост да го използваме? Смелостта е качество, което почти винаги е недостатъчно. 
Съгласете се, че все малко не ни достига. Но както и да е. Всичко се връща, с наша или без наша помощ. Достатъчно е това да знаем.
 И така, има много неща, които искаме, но не можем да ги получим. Има много неща за правене и много малко време,  за да сме  несигурни. Има много неща, за които нямаме смелост, но трябва да направим, трябва, за да можем да победим себе си и другите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…