Пропускане към основното съдържание

Шампоан Кератинова терапия на Alfaparf Milano

Здравейте момичета!
Публикацията ми днес ще е за шампоана на Alfaparf, който си купих преди месец и нещо от сайта Златна рибка. Този сайт предлага световноизвестна козметика за коса, само професионални продукти.
Моите грижи за косата традиционно се състоят от шамопан, маска, балсами, серуми за краища, кристали и маслени маски, минимално третиране с топлинна обработка.
Пробвала съм страшно много шампоани-и скъпи и евтини. Много често сменям шампоаните в търсене на идеалния. Имам си два любими шампона, за които съм говорила в блога-Юсерин и Розовия Клоран.Това са най-хубавите шампонаи, които съм ползвала досега.
Но аз постоянно експериментирам и обичам да пробвам различни продукти.
Предпочитам да инвестирам в хубав шампоан, защото много от масовите такива не ми понасят, а и освен това имам проблемен скалп и много чувствителна кожа на главата. Това не означава обаче, че не си купувам шампоани от масовите марки-напрoтив има няколко от тях, от които съм доволна и си ми харесват.
За мен най-важното нещо в един шампоан е да не ми раздразва скалпа и да не ми докарва пърхот и подобни проблеми.
Досега не бях поръчвала от този сайт и не съм ползвала изключително професионлни продукти за коса. Реших да избера именно Alfaparf, защото в много от салоните, в които ходя ползват тези италински продукти да коса и ми беше любопитно да изпробвам един техен шампоан.




 Шампоанът е в люляково лилава тъмна опаквка, количеството е 250 мл. Взех го на цена 15 лева. Шампоанът не съдържа парабени, СЛС, силикони и сулфати-другото ми изискване за шампоан. Това го пише и отпред на опаковката. Това е поддържащ и хидратиращ шампоан, почистващ косата в дълбочина.
Това е обяснението, което го пише на опаковката и в сайта на Златна Рибка от производителя.


"Почиства нежно косата и подпомага поддържането и удължаването на козметичния ефект, получен при третиране в салона. Кератинът и маслото от Бабасу правят косата мека, подредена и лъскава. Шампоанът е подходящ за всички типове коса. Съдържа кератин, който изгражда косъма, заздравява фибрите във вътрешността и предотвратява чупливостта на косата. Има силен възстановяващ и заздравяващ ефект. Укротява и преструктурира косъма, изглаждайки грубата кутикула и укрепва косата от корените като подсилва блясъка й. Придава блясък и заглажда буйните, трудни за разресване коси.
Тънката и слаба коса бързо придобива сила и жизненост. Маслото от палма Бабасу има мощни хидратиращи свойства и антимикробен ефект. Известно е като един от най-добрите овлажнители - притежава успокояващи и подхранващи свойства. Запазва влагата в косата и я прави мека и еластична. Високото съдържание на липиди подобрява състоянието на сухата и заплетена коса, възвръщайки нейната жизненост и блясък. Маслото от Бабасу има сходен със себума състав, който подхранва, овлажнява и възстановява здравината и еластичността на косата."



Това е описанието на опаковката отзад.
Моето впечатление от шампоана?
Както каза една позната фризьорка "не е нищо особено".
Шампоан като шампоан, не съм много впечатлена, не съм и разочарована. Определено бих си го купила пак.
Продукта е много икономичен. Дори с минимално количество можете да измиете косата си перфектно, защото шампоанът, противно на очакванията ми се пени наистина мнооогооо.
Затова дори и с малко количство от продукта се получава идеална и богата пяна и измива много добре косата.
Първият пък когато го изпробвах бях меко казано впечатлена от резултата.
Косата ми беше мека, тежка, със здравословен блясък, лъскава, подвижна и гладка. Косъмът изглеждаше подхранен и заздравен. Но моята коса не е и особено изтощена.
Така изглеждаше косата ми измита с шампоана. Направих си дори снимка, защото резултата ме смая. Длъжна съм да кажа обаче, че тогава освен шампоана използвах и супер хидратиращата маска на Dove. И направих технологията "обратно измиване на косата"-първо с маска, а после с шампоан.




Това бяха резултатите. Косата ми се чувстваше прекрасно.
Шампоана вече е изразходван и може би някога ще си го взема пак, всъщност не съм много сигурна. Мога да кажа, че със сигурност е по-хубав от масовите шампоани, които се прадават по дрогерийните вериги, една идея по-висок клас е. Но не и нещо супер впачатляващо. Аз и не очаквам чудеса от един шампоан-той има главната задача просто да измие косата, останалото го вършат маски, бласами и различни подхранващи процедури.
При всички случаи се радвам, че го пробвах.
При косата всичко е въпрос на улучване на привилниге продукти. А това може да стане само на принципа проба-грешка.
Мисля си, че този продукт ще се отрази по-добре на видимо по-изтощени и третирани коси.
Косата ми с него е обемна, тежка, лъскава, гладка и изглежда подхранена. Не ми дразни на скалпа. Има малко странен, но не неприятен мирис за мен. Мирис, много различаващ се от мириса на масовите продукти, които обикновето миришат на разли плодове  и прочие. Шампоана хидратира добре, но моята коса е по-суха и аз без маска или балсам не мога да получа желаната хидратация.
Косата е подредена и не хвръчи. В комбинация с маска или балсам след къпане косата ми е мека и изглежда много добре.

Това е от мен относно шампона на Alfaparf. Надявам се публикацията да ви е била полезна.

Приятен слънчев ден от мен!
Деси 



Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени през различните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н. Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много п

Незаменими продукти:Шампоаните на "Здраве"

Здравейте! Днешната ми публикация ще бъде за един любим мой продукт за грижа за косата, а именно шампоан Здраве Актив. Реших да му посветя отделна публикация, защото смятам, че си заслужава да се пробва и, защото от доста време не бях попадала на такъв добър продукт на такава цена и с такова качество, който изпълни всички неща, които обещава. Искам да уточня, че използвам тези шампоани от доста време вече и затова представата ми е обективна, но все пак подчертавам, че това се отнася само до моята коса и моите нужди. Пробвала съм всякакви шампоани-и скъпи и много ефтини. Единствените три продукта, на които се връщам многократно са шампоаните на Здраве Актив , серията на Клоран с китайски божур и един медицински шампоан на Юсерин Dermocapiliare , за който по-нататък ще направя ревю. Правила съм си много експерименти и съм пробвала всякакви марки на пазара. Но това са трите шампоана, които идеално пасват на косата ми и удовлетворяват нейните нужди. Имам много чувствителен скалп и

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо. През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението.   Просвещение:   Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в