Пропускане към основното съдържание

Визия, вдъхновена от Ким Кардашиян.Конска опашка.


Здравейте момичета!
Харесва ли ви тази прическа на Ким?
На мен много ми допадна.Затова реших да си направя подобна.
Ким е една от знаменитостите, които често залагат на конската опашка, както в ежедневието си, така и на специални събития.
Като цяло харесвам стила й и красивата й тъмна коса.
Наскоро тя стана блонди, но не смятам, че това е нейният цвят.
Понякога-и то в нейния случaй е по-добре да се придържаме към естественото, или поне към, този, цвят, който подчертава най-добре чертите ни и ни отива най-много.


За тази прическа Ким е използвала цветчета или може би ластик или някакви аксесоари.
Моята интерпретация на тази визия е с малки фуркети-цветенца.
Фуркетите са около 10 на брой и са забодени произволно върху горната част на опашката.
Всичко, от което се нуждаете за направата на тази странична опашка са много черни фиби,един ред /или повече според вашето желание/ ексеншъни на клипси,ластик, лак за коса, с който да фиксирате и загладите малките стърчащи косъмчета и Мнооогоооо търпение!

 Казвам го, защото доката измисля как да закрепя косата върху опашката мина доста време.
Можете да си спестите това ако имате готова изкуствена опашка.Аз обаче нямам и използвах изкуствена коса на клипси. Купих си я от olx.bg.
Косата е дълга 60 см, косъм е гладък, нелъскав. Качеството не е кой знае какво, но като за изкуствена коса и за експерименти става.
Освен това аз естествена, чужда коса не бих си сложила на главата, не знам, просто не бих.
Моята коса е дълга почти колкото екстеншъните и сходен с тях цвят.Ето цветчетата по-отблизо.
Това, което направих е да вържа косата си на висока, стената опашка с ластиче.
След това закрепих клипсите и ги сложих така, че да не си личи, като увих в основата на опашката част от моята коса.
Отстрани, отзад и отгоре закрепих с фиби, защото косата ми расте като пощуряла и имам много малки бебешки косъмчета, които трудно успявам да загладя.


Важно е да смесите добре вашата коса с изкуствената и да разрешите екстеншъните хубаво.
По този начин стои по-естествено.


Мисля, че стана добре и освен това цвета е почти едно към едно,макар, че в момента косата ми е малко по-светла,отколкото е всъщност.
Прическата е хубава, не особено трудна за изпълнение и подходяща за много поводи.
Аз много обичам опашки и често нося косата си така.


Ефекта с фибите много ме хареса, а и нямаше къде другаде да използвам тези купени преди една година фуркети. 
Ето, че и на тях им намерих придназначение.
Наистина обичам прическите и това, ми е нещо като хоби.
Обичам да си експериментирам дори и без да има повод, просто така в къщи пред огледалото.

Това е от мен за днес.
Честит имен ден на всички празнуващи и хубава вечер!

                                             Десислава 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…