Пропускане към основното съдържание

Max Factor Creme Puff Powder

Здравейте прекрасни!
Днес ще ви покажа пудрата, която ползвам от вече шест месеца.
Отдавна не си бях купувала каквато и да е пудра, но реших,че имам нужда от такава, защото искам да матирам добре кожата си след като нанеса хидратиращия крем и фон дю тенът.
Дълги години изобщо не ползвах пудра. Не знам защо, смятах, че фон дю тена е достатъчен.Голяма грешка в моя случай.
Кожата ми е комбинирана и някои фон дю тени особено в по-топлите месеци се свличат от кожата и не се задържат достатъчно дълго. А това определено не ме устройва. И тук идва на помощ пудрата.
Освен това след като минах на матиращ фон дю тен разбрах, че той е по-подходящ за моята кожа.
Това е ефекта ,който търсех-матиране и издържливост без лъщене ,а това ако имате комбинирана кожа се постига само с матиращи продукти и с пудра. И въобще хубаво си е след фон дю тена леко да матирате и да разнесете пудра. Просто иначе е някак незавършено. Особено ако ползвате нематиращ фон дю тен, с леко до средно покритие си е задържително да сложите пудра.
Изобщо преоткрих пудрата в козметиката си.
Дълго време избирах, четох ревюта и в крайна сметка се спрях на Creme Puff -пудрата на Максфактор, произведена още от 1950 година и с подобрена формула.
И нали си падам по ретро и историческите неща, като видях, че пудрата се произвежда още от 50-те години  си казах тази ще е :) :) :) 
Цвета при мен с такива продукти се избира трудно, предвид това, че съм със светла кожа, чувствителна.
Много съм бяла и в повечвто случаи ми пасва най-светлия цвят.
Така се случи и с тази пудра.
Ефектът който търся винаги и който харесвам е млечно бялата, порцеланова и бледа кожа. С лек, естествено стоящ руж на бузите и свеж вид.
Харесвам си бялата кожа и искам да си остане такава.
Не държа да хващам тен и да приличам на "карибска перла".
Затова и исках най-светлия нюанс на пудрата, в случая truly fair-светъл нюд цвят, с розов подтон, което за мен е най-важното да не ми жълтее на лицето.
Тук са нюансите на пудрата, 81 номер е моят номер. Този цвят е най-близък до кожата ми, да много е светъл, но ми приляга добре, а и го предпочитам пред тези тъмните, а и да ми се различава от кожата не е оферта.
Нюанса е натурален, подходящ за светли кожи.Това е пудрата. Изключително е икономична и предполагам за доста месеци напред ще си я ползвам като всяка пудра.Гъбичката не  използвам, защото не се нанася добре с нея, може да се прекали с продукта и освен ако не искате да приличате на Мортиша Адамс, полята с брашно-не го правете.
Аз я нанасям с четката за пудра на Есенс-лилавата с цветчета, много удобна и много я харесвам. Взимам малко количство от продукта и преди да нанеса потупвам с четката върху опакото на дланта си, така правя и когато си слагам руж.
Използвам малко количество продукт, разнасям добре, само в Т-зоната и около бузите, на носа за да матирам, съвсем малко слагам от пудрата и на врата. Използвам много малко количество, защото с такива продукти е лесно да се прекали.
С четка се нанася много добре, не се наплъстява, а с гъбата не може да се прецени хубаво количеството от продукта и лицето става много брашняно. И стои като маска и неестествено.
А и отделно не е добре за кожата да се нанася с гъбичката, защото тя се цапа много бързо и не е хигиенично.
Наняснето с тази четка е много лесно и вида е естествен и завършен.
Пудрата не се затваря плътно и не е удобна за носене в чанта, защото винаги трябва да имате в себе си четката и не е компактно. Самата пудра може да се разсипе в чантата ви-както стана при мен преди няколко дни.
Това отчитам като единственото нещо, което не ми харесва в тази пудра.Това е номера на пудрата №81


Ето и пояснения и съвети за използване на продукта, директно от производителя.

ЗАВРЪЩАНЕТОНА ЕДНА ЛЕГЕНДА "  В далечната 1953 година прочутият гримьор на звездите - Макс Фактор, създава един уникален продукт! А именно - компактна пудра, която може да се използва и за фиксиране на основата, и самостоятелно вместо фон дьо тен. Дава й името Creme Puff, защото стои като крем и дава нежно и равномерно покритие...

Днес, 60 години по-късно, легендарната пудра на Max Factor се завръща, облечена в стилна златиста опаковка, за да отпразнува своя юбилей!

И, разбира се, лицето на кампанията е една от най-ярките холивудски звезди. Гуинет Полтроу! Като една истинска икона тя е избрана да представи прелестната нова опаковка на легендарната пудра.

Crеme Puff е многофункционален грим продукт, подходящ за всеки тип кожа и за всеки повод. Пудрата е с високо покритие и матиращ ефект като същевременно се усеща много леко и нежно на лицето.Невероятните светлоотразителни частици във формулата й придават лек блясък на кожата, а текстурата й е ефирна като крем и създава безупречно матово покритие. Пудрата може да се използва както самостоятелно върху хидратиращ продукт, така и за фиксиране върху фон дьо тен."

Ето и 5 топ съвета за използването й, специално от главния гримьор на Max Factor за България- Слав:

1. Нанасяйте с движения по посока надолу върху фон дьо тена и коректора за безупречен завършек без омазняване;
2. Пудрата може да бъде използвана върху цялото лице вместо фон дьо тен;
3. Тъй като Т-зоната е участъкът от лицето, който произвежда най-много себум, можете да балансирате като нанесете Creme Puff само на носа и челото;
4. Избирайте нюанса пудра така, както бихте избрали фон дьо тена - като тествате на бузата или брадичката, а не на ръката, и по възможност на естествена светлина;
5. Когато вземете пудра с четката, е добре да изтръскате излишното количество като леко потупате четката на опакото на дланта си.  Гледах,гледах,но просто другите нюанси са ми много тъмни или още по-зле жълто-кафяви.
Мириса си е характерния мирис на пудри, тези старите от едно време, супер ретро и познат. Аз и по принцип си падам по пудрени аромати и в парфюмите и затова ми харесва.

Тази пудра си я взех от Дм преди около 6 месеца на цена около 13-15 лева. Дълго време се лутах и избирах между различните марки. Много съм доволна от продукта.
Може да се нанася и без фон дю тен, само след хидратиращ крем. Прикрива малките недостатъци по кожата успешно.
Много ми харесва и я препоръчвам горещо, защото е чудесен продукт.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…