Пропускане към основното съдържание

"Reign" make up and hairstyle


                     "Reign" make up and hairstyle


В този така дъждовен есенен ден се вдъхнохнових за грим и прическа в стила на сериала на CW "-Reign" (Царуване). Сериала започва да се излъчва през Октомври 2013 година и досега има два сезона. Жанра е тийн драма. Действието се развива във Франция където шотландската наследница Мери е изпратена да се омъжи за престолонаследника Франсис.
Тя пристига във френския двор придружена от четери от най-близките си приятелки-нейни придворни дами, благороднички (и това исторически наистина е така).
Много се спори относно това,че сериала не е исторически достоверен и това е така безспорно, защото аз съм запозната с биографията на Мери Стюарт и са ми известни повечето исторически факти от нeйния живот.
Този сериал проследява ранните й години когато е живяла във Франция при бъдещия си тъст и годеника си.
Бих казала ако мога така да го опиша, че този сериал е нещо средно междw "Клюкарката" премесено с малко история, много интриги и драми. Има и фантастичен елемент, което не знам как да го оценя, но е меко казано странно.
Не съм гледала целия сериал, но ако успеем да преглътнем неточностите от историческа гледна точка това е красив сериал, кoйто радва окото с невероятни гледки и мода.
Ако говорим за стил на обличане и прически от епохата на шотладската кралица то в сериала изобщо не са се съобразили и има много разминавания и много гафове.
Но това не ми пречи да харесвам стила на серила, още повече, че роклите са страхотни и можем да видим истински модни шедьоври.
Главната роля е поверена на Аделайда Кейн-известна е още от "Teen Wolf".
Актьорският състав е приетен, предимно млади актьори.

Напрвих малко отклонение, но това беше само за да спомена някои факти, за сериала, които на мен са ми направили впечатление. Затова е тази публикация ще бъде малко 2 в 1.
Пресъздавам визията на Мери Стюард-кралица на шотландия.


Характерни за модата в сериала са плитките в косите, които изглеждат може би твърде бохо за периода, за който са предназначение, но пък придават една романтично-сладка визия.


Леки вълни, гладко изправена коса, обемни къдрици и много плитки. Много използван аксесоар са диадемите-те приссътват неизменно почти във всяка визия. Също така украшения за коса, ленти и цветни диадеми.
Дизайнерката, която работи по костюмите в серила е талантливата Мередит Марклорт-Полак. Тази жена е сътворила прекрасни дрехи-макар да не ги е съобразила с иторията и периода и те да нямат почти нищо общо с епохата на Мери Стюарт. Тя е работила по сериалите "Клюкарката" и "Hart of Dixie".
Въпреки, че дрехите не са афтентични те са забележителни, а прическите също много ми харесват.
Гримът на Аделайда в сериала е в повечето случаи съвсем лек като се поставя акцент върху устните и по.малко на очите.


За прическата на Мери използвах маша като накъдрих леко на големи кичури част от косата, за да стои по-небрежна, а не прекалено къдрава.
Използвах тази диадема за аксесоар.


Сплетох и две малко плитки от двете страни на косата. И прическата изглежда ето така:Нищо сложно, нищо натрапчиво, просто плитки и диадема. Бих си направила такава прическа и за ежедневието пък и за някакъв друг повод честно казано-хареса ми.


За грима използвах тъмнорозово червило, два нюанса кафяви сенки-бледо кафяво и по керемидено кафяво. В основата на окото нанесох кафяв молив за очи-съвсем небрежно без да се старая да е хубава линията, по-скоро го използвах като сенки и след това с четка разнесох по основата на клепача. Разбира се в линията под веждите сложих светлите сенки, лека спирала и това е.


Ето тук гримът е съвсем неутрален в телесните тонове.
На бузите сложих съвсем малко руж по розово-прасковен.


Можете да изполвате всякакви аксесоари за коса и най-различни диадеми визията е лесна за наподобяване.

Хубав ден от мен :)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…