Пропускане към основното съдържание

Lumene Triple Stay Matte Make up

Днешната ми публикация е за матиращия фон дю тен на Лумене, който имам от скоро.
В търсене на добър фон дю тен и след много умуване реших да си взема този. В магазина ми го препоръчаха. Съвсем случайно го купих, защото първоначално бях тръгнала да тествам други фон дю тени. Но в крайна сметка си взех този.


Исках матиращ фон дю тен и най-важното ми изискване беше да не ми лъщи кожата от него, да не стои мазно и след няколко часа да изглежда все едно нямаш нищо-лицето просто лъсва.
Не зная дали изобщо някога ще си намеря такъв продукт, който да издържа цял ден, и да се справя успешно с неизбежното омазняване на Т-зоната в края на деня.
Кожата ни е изложена на такова замърсяване и такива агресивни фактори, че е съвсем нормално това де се получава и честно казано не съм сигурна, че може да се избегне напълно.
Така, че аз не очаквам чудеса от продуктите, защото просто има много други неща, които се отразяват на кожата и които почти не можем да избегнем-замърсяванията в големия град, мръсотията, вредния въздух и т.н.
Всичко това е ежедневие и си оказва огромно влияние.
Моята кожа е по-скоро нормална-към мазна, не е суха, не е и супер мазна. Единствено в т-зоната става по-мазна понякога.Имам някои несъвършенства-леко акне, което си има периоди на отихвания и затихвания-излизат ми по 2-3 пъпчици почти постоянно и лицето ми никога те е било съвършено чисто.
 Кожата ми доста често е проблемна и свръхчувствителна.
Изискванията ми към фон дю тен са да бъде максимално естествен и да се слива идеално с кожата, да няма брашнен и пудрен завършек, да има добро покритие, да не стои мазно.
Тъй като преди съм ползвала по-течни продукти като консистенция, този път исках фон дю тена да не е съвсем течен-от тези, които направо се разливат в ръцете ти-подобно на този на Мейбълин-Афинитон.
Желанието ми беше по-суха и консистенция, не мазна и течна.
Именно зарази това умишлено исках матиращ ефект. Още повече, че не ползвам пудра напоследък след това.
Този фон дю тен изпълни изискванията ми почти на 100%. Доволна съм от покупката си.
Фон дю тена е с тройно действие, матира, предотвратява лъщенето/точно ефекта, който търсех/, 24 часа безупречно покритие, като идеално се слива с тена на кожата.
Матира добре,кожата не е мазна, и в края на деня почти не лъщи.
Това, което ми допадна много в този фон дю тен, е консистенцията-подобна на суфле, кремообразна, не е течна, не се разлива, не оставя никакви следи по ръцете и дрехите.
Имам усещането, че ползвам крем, а не фон дю тен.  Подобно на другите фон дю тени, няма жълтеникав отенък, не оцветява пръстите, все едно не ползваш фон дю тен. Конистенцията е много приятна, лесно се нанася, слива се отлично с тена на кожата ми.
Фон дю тена е сравнително покривен-има средно покритие, и  моментите, в които имам повече несъвършенства за прикриване ми се иска да имаше по-голяма покритие.
Но това, е нещо което не ме притеснява особено, защото наистина харесах този продукт.
При мен избирането на нюанс е по-скоро трудната задача когато си взимам фон дю тен.
Лицето ми е бяло и трудно си намирам подходящ нюанс, който да не жълтее-те май всички фон дю тени жълтеят.
Много внимателно подбирам нюанса, защото не искам да има разлики, когато го нанеса по лицето.
Моят цвят е Honey Beige-вторият като номер, след най-светлия. Първоначално се колебаех заради името-тъй като следва да е по-бежов и жълт, но притесненията ми се оказаха напразни.
Ето как изглежда консистенцията и цвета:
Когато избираме фон дю тен не трябва да пробваме на ръката, което доскоро си признавам, че не знаех. Затова и този път нанесох от тестера малко по врата и така прецених най-добре.
Цвета ми пасна идеално и избегнах така нежелания от мен жълтеещ отенък на кожата.
Марката Лумене ми беще непозната. По-висок клас е от Мейбълин и Максфактор, цената е около 22 лева.
Досега съм ползвала фон дю тени само на Мейбълин-само и единствено Афинитон. Харесва ми и бях доволна дълго време, но реших да пробвам нещо друго.
Матиращият на Лумене се оказа много добър според мен и вижданията ми.Изключително съм доволна от качеството и бих го препоръчала. Не е тежък изобщо, няма вредни съставки-парабени и силикони. Съдържа екстракт от арктическа дива малина. И мириса е доста приятен, което ме учуди да си призная.
Това, което смятам, за  недостатък е, че трябват повече наслагвания за да прикрием недостатъците на кожата си. Но ми прави впечатление, че дори и да слагам повече продукта не се напластява и не стои като маска.
С този фон дю тен изглеждаш сякаш си без фон дю тен-и това най-много ми хареса.


Като цяло съм доволна и засега смятам, че това е продуктът за мен. Това, което трябва да кажа е, че не се гримирам постоянно и ако можеше бих предпочела изобщо да не слагам фон дю тени-но какво да се прави кожите ни не са идеални и все пак тези продукти затова са направени за да ни помагат да изглеждаме добре. Освен това от толкова време съм свикнала да ползвам фон дю тен, че вече не бих си представила цялостен грим без наличието му.
Ще се радвам, ако публикацията ми ви е била полезна.

Приятен ден от мен!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…