Пропускане към основното съдържание

Вечерен грим в матово черно:Sleek Storm palette look

Здравейте прекрасни дами! Днешните ми експерименти в грима са с матово черното.
Много рядко през живота си съм ползвала черен грим и то само за дискотеки. Обяснимо е-това не ми е любимият грим, а е и доста тежък.
За направата на грима използвах любимата ми палитра на Sleek - Storm. Матово-черното там е наистина чудесно. Ползвам го напоследък и вместо молив като нанасям съi скосена четка в основата на окото и този ефект много ми харесва-дори повече от молива.
В този грим съм ползвала само черни сенки, бледото шампанско на Flormar палитрата, спирала и нищо повече.
Е, разбира се ползвах руж в леко прасковени и бронзови тонове и ярко червено червило.


 Харесвам сиво-черните сенки като цяло, но не са ми от любимите и както казах прибягвам до тях само за вечерни и по-специални случаи. Но като цяло самата комбинаци сиви/черни сенки и червено червило е страхотна и се свързва изцяло с представите за тежък вечерен грим.
Смесвайки шампанското и черният цвят цвета се получи малко като сиво.


 Грим в такива цветове отива много на момичета, които са с такъв цветови тип-бяла кожа, тъмни очи и тъмна коса. Със сигурност ще стои добре и на блондинки, но все пак смятам, че сивите тонове са по-скоро "запазени" за брюнетките. Естествено това си е мое мнение, просто наистина мисля така.


Ако сте брюнетка, можете съвсем спокойно да заложите на сиво-черните тонове за парти вечер и какъвто и да е специален повод. Комбинирайте с ярко червено червило и няма да сгрешите.
Аз продължавам да се уча на гримиране и да се опитвам да се самоусъвършенствам в това изкуство. :)

Това е от мен! Приятна вечер!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Моят Коледен маникюр

Здравейте и за много години! Празниците вече минаха и тъй като тогава нямах никакво време да пиша сега дойде моментът да покажа няколко от маникюрите, които си направих покрай коледните и новогодишни празници.  Започвам с коледния ми маникюр. 
На Коледа разбира се маникюрите ни трябва да се колкото се може по-празнични и бляскави.  Аз заложих на червено с бляскави частици-от серията на Golden rose rich color  45-прекрасен червен цвят, с бляскави частички, който ми стана любим и доста често се лакирам с него.  Тази серя на Голден Роуз е с онези по-широрки четки, които за мен са много удобни и нанасям лак в пъти по-бързо отколкото със стандартните по-тесни четки. 
Това е нюанса. 

Тези макси четки са наистина много удобни. Нанесох 2 слоя от този лак. Пред това разбира се основа-ползвам за основи и топове тези на Перфект. Винаги съм била доволна от тях. 
Това е маникюрът. Много празничен, една идея по-кичозен и весел, отколкото исках да е. 

Използвах бял тънкописец на Nail art - Golden …

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…