Пропускане към основното съдържание

Грим в бежово-кафявата гама

Напоследък съм решила да се усъвършенствам повече в изкуството на гримирането. Разглеждам различни техники и клипчета за грим, както и съвети за гримиране. 
През последните дни направих този грим в бежово-кафявата гама, която е и една от любимите ми и отива много на цвета на очите ми. 
Смятам, че тези нюанси отиват на кафевите очи без значение дали става дума за по-светъл кафяв цвят или по-тъмен като моя. И също стоят особено добре на тъмен матов тен с хубав слънчев загар. 
Прилагам снимка за да ви покажа какво сътворих. Не е никак трудно. Първо нанесох фон дю тен, разнася се добре с четка за фон дю тен, да попие хубаво. След това по цялото око нанасям светкъл нюанс телесен цвят-почти бял. В сгъвката на окото, по-средата слагам от по-светлия бежов нюанс, а в грая на окото потъмнявм с тъмно-кестеняво. Разнасм и преливам с пухкава голяма обемна четка. Веждите попълних съвсем малко с черен молив. После наколко пласта черна спирала за обем, тънка фина линия черен молив в долнта част на окото и готово! 
По желание можете да нанесете черен молив или очна линия и от вътрешната страна на окото, но аз не го направих, защото исках оптически да оголемя очите си(макар и да са достатъчно големи).
На живо гримът изглеждаше много по-наситен и по-различен от на снимката. Аз се харесвам с този грим и мисля, че е подходящ за вечерен грим с едно червило в керемидено-червен цвят, или пък в бордо, а защо не и ярко червено също би стояло добре. 
Имам още много да се уча, но с времето ще става все по-добре и по-добре. 
Sincerely yours 
Desislava

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…