Пропускане към основното съдържание

Грим в бежово-кафявата гама

Напоследък съм решила да се усъвършенствам повече в изкуството на гримирането. Разглеждам различни техники и клипчета за грим, както и съвети за гримиране. 
През последните дни направих този грим в бежово-кафявата гама, която е и една от любимите ми и отива много на цвета на очите ми. 
Смятам, че тези нюанси отиват на кафевите очи без значение дали става дума за по-светъл кафяв цвят или по-тъмен като моя. И също стоят особено добре на тъмен матов тен с хубав слънчев загар. 
Прилагам снимка за да ви покажа какво сътворих. Не е никак трудно. Първо нанесох фон дю тен, разнася се добре с четка за фон дю тен, да попие хубаво. След това по цялото око нанасям светкъл нюанс телесен цвят-почти бял. В сгъвката на окото, по-средата слагам от по-светлия бежов нюанс, а в грая на окото потъмнявм с тъмно-кестеняво. Разнасм и преливам с пухкава голяма обемна четка. Веждите попълних съвсем малко с черен молив. После наколко пласта черна спирала за обем, тънка фина линия черен молив в долнта част на окото и готово! 
По желание можете да нанесете черен молив или очна линия и от вътрешната страна на окото, но аз не го направих, защото исках оптически да оголемя очите си(макар и да са достатъчно големи).
На живо гримът изглеждаше много по-наситен и по-различен от на снимката. Аз се харесвам с този грим и мисля, че е подходящ за вечерен грим с едно червило в керемидено-червен цвят, или пък в бордо, а защо не и ярко червено също би стояло добре. 
Имам още много да се уча, но с времето ще става все по-добре и по-добре. 
Sincerely yours 
Desislava

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…

Моят Коледен маникюр

Здравейте и за много години! Празниците вече минаха и тъй като тогава нямах никакво време да пиша сега дойде моментът да покажа няколко от маникюрите, които си направих покрай коледните и новогодишни празници.  Започвам с коледния ми маникюр. 
На Коледа разбира се маникюрите ни трябва да се колкото се може по-празнични и бляскави.  Аз заложих на червено с бляскави частици-от серията на Golden rose rich color  45-прекрасен червен цвят, с бляскави частички, който ми стана любим и доста често се лакирам с него.  Тази серя на Голден Роуз е с онези по-широрки четки, които за мен са много удобни и нанасям лак в пъти по-бързо отколкото със стандартните по-тесни четки. 
Това е нюанса. 

Тези макси четки са наистина много удобни. Нанесох 2 слоя от този лак. Пред това разбира се основа-ползвам за основи и топове тези на Перфект. Винаги съм била доволна от тях. 
Това е маникюрът. Много празничен, една идея по-кичозен и весел, отколкото исках да е. 

Използвах бял тънкописец на Nail art - Golden …