Пропускане към основното съдържание

Диадемки от цветя
Понякога в топлите летни дни настъпва скука. В едни такъв ден с братовчедка ми решихме да си направим диадемки от цветя. Напоследък са много модерни, а пък и стоят прекрасно. 
Поразгледахме няколко клипчета в интернет и се заехме за работа. Хубавото е, че се правят много лесно и стават ефектни. 
Вярно е, че вече са навсякъде, но тук хубавото е, удовлетворението, че сами сме си ги направили и това, че ще бъдат уникални и различни. А освен всичко друго си прекарахме приятно деня. 

              И  така нещата, които са ви необходими. 
  
1. Черни ластици-продават се почти навсякъде, ние си ги имахме в къщи. 
2. Силиконов пистолет
3.Ножица
4.Изкуствени цветчета купихме си такива от магазин за 1 лв, (различни големини и цветове, каквито предпочитате)Единственото, което трябва да се направи е, да се изрежат цветчетата, да се залепят по дължината на ластика, едно до друго и след това ластика също да се залепи, като се свържат двете крайни части за да стане като диадемка. Елементарно Уотсън! 


                     Това са цветчетата, които ползвахме. 
 По този начин се лепят, едно до друго.
Ластиците са черни и розови. Според зависи от това, какви имате или какво искате да използвате.

   Краен резултат:
                             

Имаме си красиви диадемки, които ще са чудесен аксесоар за плажа :) Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…