Пропускане към основното съдържание

Ревю:Шампоан Клоран с екстракт от китайски божур.
Изборът на шампоан е важен за всяка жена,защото той  е част от основната грижа за косата. Аз много се грижа за косата си и съм доста придирчива когато избирам шампоан, тъй като много от марките, които се предлагат на пазара са се оказали неподходящи за мен.
 С годините съм установила, че доста от шампоани не ми понасят на скалпа. Той е много чувствителен и затова трудно си оцелвам продукт,  който наистина да ми допадне.
Моята коса е  тъмнокестенява, почти черна, права, дълга горе-долу до средата на гърба, гъста, с плътен косъм. Не съм я боядисвала от почти 3 години, но доста е видяла откъм бои и третиране. Сега е оставена на мира, без преси, без бои и изобщо без почти никакви издевателства над нея. И съм много по-доволна от вида й. 
 Шампоан на Клоран с ексткракт от китайски божур за чувствителен скалп остава един от фаворитите ми.
Шампоанът не съдържа парабени и всякакви агресивни съставки. Точно това ми хареса и занапред смятам да се ориентирам изцяло към ползването на такива продукти, които не съдържат парабени, силикони и други вредни съставки.
Това е лек шампоан, прозрачен с розов цвят и много приятен мирис на божур и на рози. Пени се по-малко от обикновените шампоани, но достатчно за да измие добре. Пък и това дали един шампоан произвежда повече пяна не е показател за добрата му измивност. Дори знам, че колкото по-малко се пени един шампоан, толкова по-качествен и добър е той. От собствен опит потдврждавам, че наистина е така.
На опътването пише, че веднъж е достатъчно за да се измие добре косата, но аз нанасям два пъти, защокто така съм свикнала. Но дори и само веднъж да се измиете косата с него тя пак е ще бъде идеално чиста.
Другто, което ми направи впечатление е, че шампоанът дава доста обем на косата. Моята коса и без това си има достатъчно обем, но видимо става по-бухнала, мека и обемна.
Мекотата е дргото, което много ми харесва-косата става невероятно мека.
Шампоанът може спокойно да се използва и за ежедневна употреба, тъй като не е силен и агресивен. Много нежно измива, не ми дразни на скалпа, което е най-важното.
Вече трета опаквка си купувам-200 мл около 14 лв, когато е на промоция можете да го намерите и за около 11-12 лв. Има и по-големи разфасовки по 400 мл-21 лв някъде. 
Купувам го само от аптеките. Нямам представа дали се продава по магазините за козметика. Но не съм го виждала там. Ще го откриете във всички по-добре заредени аптеки.
Като цяло съм страшно доволна от този продукт и го препоръчвам с две ръце. За себе си открих страхотен шампоан, който покрива всичките ми изисквания и от който косата ми се чувства добре. Това беше една много спонтанна покупка, но се оказа чудесн избор. Sincerely yours
Desislava

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…