Пропускане към основното съдържание

Розови мъфини "Мария- Антоанета"

                                       MARIE-ANTOINETTE SWEET PINK MUFFINS



Здревейте прекрасни Лейдита!

Каква асоциация ви навяват пухкавите сладки розови кексчета, бонбонените цветове и шарените сладкиши? Аз се сещам моментално за  "Мария-Антоанета" и по-специално за филма на София Копола, където видяхме такива невероятни изкушения на сладкарското изкуство още през 2006 година когато филмът излезе.
Розови, вкусни, пухкави, сладки и толкова girly. 
Подходящи са за партита и за да изненадате приятно своите гости, с нещо по-различно от традиционното.
Затова нямаше как да им дам дурго име освен мъфини "Мария-Антоанета"

   Как да си приготвите тези розови мъфини "Мария-Антоанета"?

Продукти:
125 гр. меко масло
3/4 ч.ч захар
червена сладкарска боя на прах-съвсем малко, на върха на ножа, разтворена в 1 ч.л. вода
2 бр. яйца
2 ванилии
половин пакетче бакпулвер
щипка сол
3/4 ч.ч мътеница
2 ч.ч. брашно

За масления крем:
125 гр. масло
2 и 1/2 ч.ч. пудра захар
1 опаковка крема сирене Филаделфия-натурално
1 ванилия

Приготвяне:
Рецептата е малко по-сложна или поне за мен.
Иска си много занимавка и става не много бързо.
Захарта и маслото се разбиват докато стане пухкав крем.
Разбива се с миксер по-дълго време, като маслото трябва да не е разтопено, а прсто меко. Докато разбиваме добавяме и боята за да получим розовия цвят. Продължаваме да разбиваме, докато се получи пухкав маслен крем. 
Сега е ред на двете яйца-едно по едно се прибавят и се бърка с миксера на по-ниска степен за да се смесят добре с останалите съставки.
 Брашното се смесва заедно с бакпулвера и содата и се добавя постепенно, като редуваме с мътеницата. 
Точно приготвянето на тази мътеница и самото й използване в рецептата беше нещото, което ме изненада, и досега не бях чула. Нооооо човек се учи с времето. 
Приготвяме я като в една чаша прясно мляко слагаме 1 с.л. оцет или лимонов сок и го оставяме да престои 10-15 минути.



Така след като сме добавили половината брашно, слагаме половината мътеница, бъркаме с телена бъркалка, пак слагаме другата половина брашно и мътеница, пак разбъркваме и така постепенно докато ни свършат съставките. 
Получава се меко и въздушно тесто, което разпределяме по формичките за кексчета от хартия. Аз си купих розови. Не слагаме мазнина на дъното, защото в тестото има достатъчно.
Много важен момент когато правим мъфини е да напълним формичките им само 2/3 за да имат място да се надуват нагоре кексчетата. Иначе ще прелее извън формата, което не изглежда добре. Използвах силиконова форма за мъфини, която си купих преди повече от година е която ми е много удобна. Междудругото,това ме подсеща, че много отдавна не съм правил мъфини.
Пекат се на предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. 
Ако ви се сторят много меки като ги извадите, не се притеснявайте, точно такива трябва да бъдат. Аз първоначално се втрещих, после прочетох отново рецептата и разбрах, че така трябва да е.
Тези мъфини и тестото, от което се приготвят са като цяло по-специфични. След като изстинат ще стегнат. 
Украсяват се на другия ден като са напълно изстинали.
 Аз ги държах в стая, която не се отоплява. 
Маслен крем за украсата:
Разбиваме пудрата захар и маслото и пак оцветяваме сместа в розово.
Това става с червена сладкарска боя, разтворена в 1ч.л. вода. Добавяме крема сиренето и ванилията , объркваме и получаваме много приятен лек розов крем.
 Този крем може да се използва и за всякави други торти и сладкиши. Много е приятен и вкусен и по-различен.
Крема за украса също трябва да е добре охладен преди да започнем да украсяваме. Затова го слагаме в хладилника за 15 минути да стегне.
С помощта на шприц украсяваме кексчетата и поръсваме с шарени пръчици, бонбонки, сърчица, каквото имаме ни душа иска. Моите са купени от Кауфланд, от сладкия щанд.
Мъфините стават много  вкусни. Аз ги приготвях за моминско парти и ги правих два пъти за да съм сигурна, че ще станат. Честно казано рецептата е трудна и малко пипкава за мен, доста търпение си трябва, но пък си заслужават.
Ако очаквате супер сладки кексчета тези не са такива. За мен са идеални, защото аз не си падам много по сладкото. Много са красиви, пуфкави и уникално вкусни. 
Рецептата не е моя, а я взех от Cook With A Smile, където има чудни рецепти.


Тръсех просто розови мъфини. И попаднах на тази страхотна рецепта, за което брагодаря на мацката от блога, защото кексчетата са наистина супер сполучливи и всички много ги харесаха.
Ще потърся и рецепти за коледни сладки, защото има чудесни предложения.

Воала! И ви желая много сладки и вкусни моменти! 
До скоро1

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Моят Коледен маникюр

Здравейте и за много години!



 Празниците вече минаха и тъй като тогава нямах никакво време да пиша сега дойде моментът да покажа няколко от маникюрите, които си направих покрай коледните и новогодишни празници.  Започвам с коледния ми маникюр. 
На Коледа разбира се маникюрите ни трябва да се колкото се може по-празнични и бляскави.  Аз заложих на червено с бляскави частици-от серията на Golden rose rich color  45-прекрасен червен цвят, с бляскави частички, който ми стана любим и доста често се лакирам с него.  Тази серя на Голден Роуз е с онези по-широрки четки, които за мен са много удобни и нанасям лак в пъти по-бързо отколкото със стандартните по-тесни четки. 
Това е нюанса. 

Тези макси четки са наистина много удобни. Нанесох 2 слоя от този лак. Пред това разбира се основа-ползвам за основи и топове тези на Перфект. Винаги съм била доволна от тях. 
Това е маникюрът. Много празничен, една идея по-кичозен и весел, отколкото исках да е. 

Използвах бял тънкописец на Nail art - Golden …

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.



Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…