Пропускане към основното съдържание

Празничен грим и прическа.

Здравейте лейдита

Официално обяваме началото на празничният Декември, който винаги е бил любимият ми месец.
Обожавам Коледните празници, обожавам червено и зелено, блещукащи лампички и светлини, зима, сняг, мириса на свежест, мандарини и борови клонки. 
Нека си го кажем честно...това е най-хубавато, най-магичното и най-прекрасното време от година и хората, които не харесват Коледата са....хммм, странни. 

И понеже това е месец, в който традицинно се гласим повече, имаме повече поводи за празнуване, предлагам една супер лесна, приятна и много стилна-според мен прическа, за празничните дни, както и грим.
Къдрав, небрежен нисък кок настрани и грим в прасковените тонове.
Прическата

Оттук е идеята. Това е един от любимите ми канали за прически. Мими е известна с това, че показва лесни и същеврменно много ефектни и красиви прически. Този кок е много лесен. 
 А с този аксесоар прическата става булчинска. Разбира се вие можете да добавите подобен в златно, сребристо, червено, а можете и да минете и без него.
Това е сlатбен аксесоар, който си купих за моята сватба и така и не използвах. 
 На косата стои много красиво и нежно.
 
 На тази снимка ясно се вижда червеникавото омбре-балеаж, което си правих в началото на Юли. Наричам го омбре-балеаж, защото е между двете.
Идеята е по-интересен кок, който става за официален, но не е типичният строг кок или пък високо вдигнат. 
Къдриците трябва да са небрежни. 

 
Къдриците се правят с маша, да не са много дребни, и не задържате прекалено много с машата, да се получат леки и не стегнати къдрици. Прикрепят iе с фиби, ниско странично. И пускате два кичура около лицето ако желаете, които също накъдряте с машата. 

Гримът  Няколко думи за грима, който направих.
 Това е грим в прасковено-оранжево, кафеникаво и перлено бяло. Спокойно грима може да се използва и за всякакъв друг официален повод. Подчертавам, това не е типичен коледен грим,а традиционен и класически.

 Използвани продукти

Палитра: MUA-undress me too.
Основа за сенки: Essence-I love strage -изключително любима.
Фдт: смесица от Lasting performance Max Faxtor -Nude и Afinimat Maybelline-rose beige 17
Устни:Oriflame Swiden lip balm Strawberry-страхотно попдениe балсам за устни, с невероятно ухание на ягоди и прекрасен, естествен, леко бляскав розов завършек
                                                       Пудра:Rimel London  002 pretty blossom
Руж: Flormar pretty compact blush -duo pink and bronze
Спирала:Essence I love extreme
Коректор за под очите:Essence stay all day long lasting
Очна линия:Golden rose

Този грим ми се получи изключително добре, както никой друг път, защото му отделих много време. Това естествено не се разбира от снимките, но аз не съм професианален фотограф, нито пък гримьор все пак. На живо грима беше по-различен, и разбира се, не можах да го уловя добре на снимката. 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…