Пропускане към основното съдържание

Cerruti 1881

                                               Здравейте красавици!


Публикацията ми днес ще бъде за парфюм.
Любовта ми към парфюмите се разраства с пълна сила.
Винаги съм готова да пробвам и нося нов аромат.
Не мога да кажа коя парфюмна категория предпочитам и коя не харесвам.
Може да ми допадне парфюм от всяка една категория-харесвам и ориенталски и цветни и мускуксни аромати, горски, тревисти, бонбонесто-сладникави.
Не харесвам единствено леките, блудкави аромати, водни, летни, сапунени, които не впечатляват с нищо и не са характерни.
Последният ми любимец сред парфюмите е Cerruti 1881.

Малко история:

Ароматът е класика в жанра. Лансиран е през 1995 година от модната къща, собственост на Нино Черути. Той е наричан "най-младият сред големите класици". 

Първият бутик на Черути е отворен в Париж през 1967г. Първата женска линия излиза през 1976 година, постигайки репутацията на безупречен, елегантен стил. Парфюмите им са направени от най-добрите и качествени материали. Cerruti 1881 е създаден от парфюмериста Клари Кейн.


Основна категория:
флорална, пудрена, дървесна, зелена, билкова


Парфюмна пирамида:

1.Връхни нотки:

теменужка, мимоза, ирис, фрезия, жасмин, червена роза, бергамот, водна лилия

2.Средни нотки:

кориандър, тубероза, ирис, лайка, галбантум, бразилски палисандър, портокалов цвят, нарцис

3.Базисни нотки:

сандалова дърво, амбър, муск, ванилия, кедър


При базинсите нотки нищо ново-това са общо взето най-често и традиционно използваните основни нотки във повечето парфюми. Честно казано защо-не знам. Аз не обичам сандалово дърво. Харесвам мускус и амбър, ванилията обожавам. Тук за съжаления кедър не усещам твърде много. А обичам горските аромати.

 Долавям нещо горско, зелено, но то е съвсем леко.

 Това, което улавя моят нос е на първо място е хубава, сладка теменужка. Мирише ми на билки и цветя. 

Пудрата също се усеща осезаемо, но по-нататък в развитието на аромата. Ако трябва да обобщя това е едни нежен, елегантен, свеж, цветен аромат, походящ за всеки сезон, за всяко време от денонощието, абсолютно универсален. Бих го носила най вече през пролетта. 

Долавям лайка, теменужка, пудра, зеленина, ванилия. Свежо, сладко и флорално. 

Сладостта на парфюма в никакъв случай не е натрапчива, а съвсем приятна и лека. В началото те лъхва тази сладост, връхните нотки на теменужка. Ароматът е мек, сладък и много пудрен.

 Виолетките и пудрата са основните нотки, които аз усещам и на които много се радвам, защото ги харесвам. Усещам също така и аромат на роза, съвсем деликатен. 

Главните нотки, както обикновено аз не ги откривам. Да, има ванилия, но тя не е толкова много. Тук, основното е, че тотва е пудрен аромат. 

Черути 1881 е аромат от миналия век, харесван и носен от много жени. Създава усещането за жена, разхождаща се в провинцията, сред цветя, билки и треви; за дама, пиеща следобедният си чай с приятелки в градината. Аромат, носещ спокойствие, елегантен и фин. Много подходящ за офиса, за срещи, за ежедневието.

 Много исках да го пробвам, защото имам желание да се запозная първо с най- класическите, ретро аромати. Като парфюмен любител искам да ги познавам, защото те са вечни, класика в жанра и все още много търсени.

Трайност на аромата:

Това е и въпросът, който вълнува най-вече.

 За първи път се запознах с аромата в една парфюмерия в Костенец. Пръснах на китката, сред което отидах да пия кафе. След близо три часа аромата изчезна. Реших, че не е траен и не си заслужава да го купувам.

Мисля, че причината е, че това е била вериятно тоалетната вода, а не парфюмна. А има огромна разлика. Парфюмната вода е с по-голяма концентрация, по-силна есенция и съответно по-траен и наситен аромат.Този, който сега си взех си е ЕДП. Купух го от безмитната зона на летище Чампино в Рим. Струваше 20 евро. Тук бутилка струва 60-70 лева, зависи къде. 

След като го разносих няколко дни впечатленията ми се промениха. Ароматът се усеща доста дълго време, и това, че не е траен е абсолютно невярно твърдение. На моята кожа се задържа достатъчно дълго през деня, а вечерта, помирисвайки китката си все още се долавя.

И все пак нека да не забравяме, че на всяко кожа парфюм стои различно и се усеща различно.


За мен трайността си е съвсем прилична. И ароматът много ми харесва. Определено не съжалявам, че го имам в колекцията си. Това е един страхотен аромат.


Споделете кои са вашите фаворите сред парфюмите и на какво ще заложите през новият сезон?

Искрено Ваша:Деси 

Коментари

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за мнението ти,ще се коригирам.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени през различните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н. Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много п

Незаменими продукти:Шампоаните на "Здраве"

Здравейте! Днешната ми публикация ще бъде за един любим мой продукт за грижа за косата, а именно шампоан Здраве Актив. Реших да му посветя отделна публикация, защото смятам, че си заслужава да се пробва и, защото от доста време не бях попадала на такъв добър продукт на такава цена и с такова качество, който изпълни всички неща, които обещава. Искам да уточня, че използвам тези шампоани от доста време вече и затова представата ми е обективна, но все пак подчертавам, че това се отнася само до моята коса и моите нужди. Пробвала съм всякакви шампоани-и скъпи и много ефтини. Единствените три продукта, на които се връщам многократно са шампоаните на Здраве Актив , серията на Клоран с китайски божур и един медицински шампоан на Юсерин Dermocapiliare , за който по-нататък ще направя ревю. Правила съм си много експерименти и съм пробвала всякакви марки на пазара. Но това са трите шампоана, които идеално пасват на косата ми и удовлетворяват нейните нужди. Имам много чувствителен скалп и

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо. През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението.   Просвещение:   Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в