Пропускане към основното съдържание

Марсала-цвета на 2015 и върху ноктите

                                                    Golden rose Color Expert
                                                                        Marsala 
                                           МАРСАЛА, МАРСАЛА, МАРСАЛА.....


Тази чудесна картина на цветя, листа и дървета описва много точно този цвят.
Ако още не сте чули Марсала е най-актуалния цвят на 2015 година. 

Това е прекрасен нюанс на бордо, кафяво и винено. Виждаме този цвят навсякъде по модните подиуми, на червения килим, в цветовете на дрехите, обувките и аксесоарите и разбира се върху нашите нокти...


       Това е цветът на 2015 година. Много красив бордо цвят, с примеси на кафяво. 


Мисля, че този цвят е направо чудесен. Лично на мен много ми харесва. Ако обичате бордото, в неговите разнообразни вариации-това е вашият цвят.
Класически, стилен и елегантен-отива на всичко и е супер подходящ особено за есента и зимата.
Това е номер 30 на моите нокти.


Тук също. 


Така актуалния цвят е включен и в селекцията от лакове на марката Golden rose  и по-специално днес ще обърна внимание на серията Color Expert, с макси четка за лесно нанасяне и богат избор от цветови гами и за най-капризния вкус.
Този цвят не е точно марсала, но е много близък до нея, и за мен е по-скоро по-червеникав от другия нюанс номер 34.


Черевената гама е широко представена в тази колекция на марката, има толкова много видове червено, че почитателките на този класически цвят ще бъдат затруднени да изберат.
Колекциата Марсала се сътои от три прекрасни бордо нюанса.Виждат се по-долу на картинката.


В търсене на хубава марсала цвят аз си избрах номер 30 и номер 34. Днес тествах номер 30, който е по-скоро към бордо с по-силен червен отенък.


Пробвах и по-тъмния цвят номер 34.
   И двата са много хубави.


Номер 30 е по-червеникав цвят, с подчертано червено-цикламен нюанс, чисто и хубаво бордо.
А номер 34 е по-скоро към по-тъмното бордо, с повече кафяв нюанс, отколкото червен-това е и истинският мрасала цвят, в цялата му прелест.

това е вторият цвят от колекцията "Марсала", номер 34 
        И двете стоят прекрасно на ноктите.Номер 34 е доста по-тъмно бордо като нюанс.

Истината е, че номер 30 не присъства в колекцията като марсала, но за мен си е точно такъв цвят. Исках днес да бъда в по-наситено червеноу затова и го избрах. 
Номер 30 е от ляво, а номер 34 в средета. Снимах ги днес, защото най-сетне реших да ги избробвам и им дойде реда, след като ги купих преди повече от месец.

Харесват ми много цветовете, а аз обожавам бордото като цвят и често го нося върху ноктите си.

Снимките по-долу на на по-тъмния нюанс от Марасала колекцията, номер 34
Относно издръжливостта и покривността са повече от добре, макар че при мен лак трудно се задържа. Четкакта ми е много удобна, с едно нанасяне се справям, покриват добре на един пласт.
Много ми допадат тези цветове и обожавам бордото във всичките му разновидности.
Страхотни цветове нали? Тази публикация е малко закъсняла, защото тези цветове са си откровено есенни, но какво пък? Пролетта още не е дошла, а и марсалата е винаги актуална.

Приятен снежен ден!
Деси

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…