Пропускане към основното съдържание

Моите четки за грим и как ги почиствам.

Здравейте, скъпи дами.
Знам, че много време ме нямаше, но имам куп оправдания за това, а и като цяло просто не разполагах с необходимото време.
Честно казано имах някои идеи за блога, но на този етап смятам да ги обмисля по-добре и след което да действам. :)
Днес ще споделя с вас как почиствам четките си за грим.
Напоследък започнах да се интересувам повече от гримиране.
 Следя каналите в you tybe и правя някои от гримовете, които показват там.
 Реших да обърна повече внимание на гримирането и да науча повече техники.
За целта трябваше да си избера комплект четки, защото имах само няколко, а и принципно в ежедневието не се гримирам много.
На този етап реших, че няма смисъл да си купувам професионални такива.
 Просто гримирането не ми е чак такава страст, а и като начинаеща смятам, че нямам нужда.
Дълго време избирах. Мислех да си взема Екотулс  от Лили, обаче ги оставих за понататък,защото са ми малко като бройка, а на мен ми трябваха четки от всякакъв вид.
Ще си взема и тях може би в следващите месеци.
Купих он лайн ето тези четки:
Копирам директно описанието от сайта

"Сет 12 четки за грим. Наситено розов кръгъл калъф със странично закопчаване. 
Четките са предназначени: 1 къса четка за сенки. 2 четка за червило. 3 четка за очна линия. 4 широка четка за руж и пудра. 5 четка за сенки - малка. 6 четка със скосен ъгъл. 7 тънка четка. 8 плоска четка. 9 четка за контур. 10 четка с две влакна. 11 четка за фон-дьо-тен. 12 четка за сенки. За лична и професионална употреба."

Четките са примес от естествен и изкуствен косъм.
 Меки са, изключително удобни са ми, не се скубят и с тях постигам страхотни резултати. Направо се родих с тези четки, много ги харесах и ги ползвам всеки ден.
 Четката за фон дю тен ми е супер удобна и най-често го нанасям с нея като се прелива перфектно и равномерно. Преди нанасях с пръсти, но откакто имам тази четка ползвам само нея и отвреме-навреме бюти блендъра.
Блендиращите четки блендват идеално и са удобни, тази за руж също. 
Няма да правя подробен опис на четките и коя за какво е, защото всички знаят общо взето, а и в описанието пише. Ползвам ежедневно тази за руж, за фонд дю тен, блендиращата и две за гримиране на цялото око.
Нанасянето с тях е лесно и приятно. 
Кутията е сладка, практична и стилна от изкуствена кожа.
 Но... скоро ще им измисля друго място, защото ще се увеличават, а и ми е досадно постоянното отваряне-затваряне на коженото калъфче и закопчаването на копченцата. 
За пренасяне и носене в багаж обаче е доста удобна,просто прибираш и забравяш. 
А и кутията е от две части и така можеш да ги разделиш и да побереш оше повече четки. Хитро ;)
Имам страхотна идея за организацията и съхранението им, но за нея по-късно :)

Освен тях имам още две четки на Импала-скосената и двойната за сенки, както и още две на Pritty и любимата ми четка (forever) тази за пудра на Есенс.
Тези четки си ги купих от Лили лятото и съм много доволна от тях.
 Бюджетни са, намират се навсякъде, а са ми страшно удобни и са едни от най-често използваните от мен.


Как ги почиствам?
Всъщност не правя нищо специално. Необходимите неща са:
-топла вода
-шампоан Тео
-кърпа на която да съхнат
Накисвам ги със смес от вода с шампоан, търкам хубаво, след което ги измивам една по една с вода. Това е. Оставям ги да съхнат, обикновено отнема няколко часа.

Цената:
Около 45 лева с доставката


И ако трябва да заключа:
В този комплектчетки намирам всичко необходимо, което ми трябва при гримирането и с тях то се превърна в много голямо удоволствие. Използвам ги всеки ден, имам ги от няколко месеца и бих ги препоръчала на всички. Наистана съм много доволна от тези четки.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Моят Коледен маникюр

Здравейте и за много години! Празниците вече минаха и тъй като тогава нямах никакво време да пиша сега дойде моментът да покажа няколко от маникюрите, които си направих покрай коледните и новогодишни празници.  Започвам с коледния ми маникюр. 
На Коледа разбира се маникюрите ни трябва да се колкото се може по-празнични и бляскави.  Аз заложих на червено с бляскави частици-от серията на Golden rose rich color  45-прекрасен червен цвят, с бляскави частички, който ми стана любим и доста често се лакирам с него.  Тази серя на Голден Роуз е с онези по-широрки четки, които за мен са много удобни и нанасям лак в пъти по-бързо отколкото със стандартните по-тесни четки. 
Това е нюанса. 

Тези макси четки са наистина много удобни. Нанесох 2 слоя от този лак. Пред това разбира се основа-ползвам за основи и топове тези на Перфект. Винаги съм била доволна от тях. 
Това е маникюрът. Много празничен, една идея по-кичозен и весел, отколкото исках да е. 

Използвах бял тънкописец на Nail art - Golden …

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…