Пропускане към основното съдържание

Max Factor Lasting Performance:IVORY BEIGE

                                                         Здравейте прекрасни момичета!


Публикацията днес ще бъде за Фон дю тена на Макс Фактор  Lasting Performance.
Реших да си го взема най-после.
Трябваше ми силно покривен фон дю тен, подходящ за по-специални събития. И този е точно такъв.
Има силно покритие, но напълно  естествен завършек, брашненият ефект, който очаквах отсъства.Фон дю тена е полутечен-течен си е, но не се разлива подобно на Afinitone например.
Леко по-гъст е.
Тубичката е 30 мл. Цената му е към 23 лева, различно варира.
Моят нюанс е най-светлият  №101 IVORY BEIGE


Честно казано много мразя да избирам фон дю тен. Тази задача не е никак лесна, предвид капризната ми кожа, светлия тен и склонността към акне.
Дълго време избирам и се чудя, а в магазините рядко можеш на воля да си пробваш на различно място от ръката, наблюдават те, а и повечето консултантки едва ли имат познанията да ти помогант и препоръчат подходящ цвят.
Мисля си, че в тази насока има още какво да се желая.
Пробвах от тестерите няколко нюанса-всички до един ми се видяха прекалено тъмни за мен.
Така, че отнова се спрях на IVORY. Засега ми пасва идеално, предвид, че още нямам тен.
Като почернея малко вероятно ще го сменя с една идея нещо по-тъмно.

Фон дю тена е хубав, издръжлив, не оставя никкави следи по дрлехите. Покрива несъвършенствата по кажата добре. Задържа се дълго на лицето. Малко по-трудно се разнася, трябва хубаво да се разнесе ако прекалите с количеството.
Към края на деня Т-зоната ми е много леко омазнена. Но това няма как да не е така.
Фон дю тена  го фиксирам задължително и с пудра, иначе ще лъсна по-бързо. Ако не фиксирам с пудра ще се омазни по-бързо, но като цяло с този фон дю тен не ми лъсва кожата изобщо.
Доволна съм много ог него. Поводът да си го купя беше сватба, на която комувах. Бях чела, че е подходящ за по-специални събития и издържа 10 часа.


Ами, вярно е, не ми мръдна през целият ден, през цялата вечер в ресторанта.
На снимките изглежда също добре.

Използвам си го и в ежедневието. От отзивите, които бях чела мислях, че ще ми стои изкуствено на лицето и ще съм като полята с бршно, предвид силното му покритие-но не стана така.
Слива се идеално с моята кожа и го препоръчвам.Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…