Пропускане към основното съдържание

❤ Топ 5 Малки трика за добро настроение ❤

Здравейте мили дами!

Сигурна съм, че всеки от нас си има своите добри и...не чак толкова добри моменти.
Какво правите когато поради някаква причина, а често и без да съществува такава се чувствате леко унили, в лошо настроение, не на кеф с една дума?
В такива дни аз си имам своите ритуали. Да ги наречем неща, които ме карат моментално да се почувствам по-добре. И те работят безотказно. Всеки път.
Да видим кои са те?

1.Книга


 Всяка книга е нова история. Да си купя някоя нова книга, която съм харесала отдавна или просто да се разходя в книжарница сред книгите и да ми замирише на книги, да си грабна едно приятно четиво-моментално повдига настроението при мен. Ако книгата е съчетана с мрачно време, дъжд и топъл чай на дивана...идилията ми ще е пълна.2.Медитация


Да! Прекрасно средство за релаксация. И не само. 
Отскоро се опитвам да медитирам, макар и засега да не го правя редовно. 
Медитацията е нещо чудесно, убедена съм в нейните ползи и смятам да я практикувам по-често, даже да я направя част от ежедневието си.
Медитацията, с лежерна и приятна музика за десет и повече минути освобождават съзнанието, въздействат на високо ниво, подсилват енергията ни, повдигат настроението, успокояват, имат хиляди ползи за здравето и духа. И междувременно много помагат да се осъзнаят някои неща.

3.Любим филм


Имам един специален ритуал за изключително лошо и депресантско настроение.
Приготвям си топъл чай, лягам си на дивана и си пускам "Гордост и Предразсъдъци". 
Този филм ме е "спасявал" в много ситуации. Може в добавка с чипс.
Просто като чуя култовото и пискливо :
"Oh,Mr.Benneth how can you tease me so? Have you no compassion for my poor nerves?"-на Мисис Бенит и настроението ми се оправя на мига като с магическа пръчка.
И това винаги работи. Този филм съм го гледала над 15 пъти, знам всички сценки и реплики наизуст. Музиката, картините, актьорската игра, атмосферата всичко това ме успокоява и ми създава прекрасно настроение. Просто се потапяш в епохата. И се зареждаш изцяло!

4.Нова прическа 

Новата прическа ДОКАЗАНО подобрява настроението. Стига да не е поредното "отмъщение на фризьора".
Без значение дали съм отишла в салона или съм си направила в къщи къдрици, да се боядисам в нов цвят, или просто да изпробвам някоя нова прическа-кок, опашка, плитки, каквото и да е.
Дори лекото освежаване и малка промяна ми действат страхотно. 
Новата прическа е като ново начало. 
Същото важи и за грижите за косата-обичам да обръщам внимание на косата си-да си направя маска с кокосово масло или зехтин, да я поглезя и подхраня. Това ме кара да се чувствам добре.


5. Шоколад-Да, да и да!!!!
(Който е измислил рецептата за шоколада е гений!)


Обожавам! Това е една от най-големите ми слабости. Аз просто много, много, много обичам шоколад. Имайки предвид, че сладко принципно не ям, простено ми е нали? Тук няма какво да си говорим-шоколадът доказано подобрява настроението! Той е просто щастие в едно малко блокче.


Кои са вашите трикове за добро настроение?И имате ли такива ритуали, които ви създават спокойствие и възвръщат отново баланса ви?Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…