Пропускане към основното съдържание

Tudor Rose.Рисуване върху стъкло.

Здравейте, в този чуден, слънчев февруарски ден!
Тук, в североизточната част на страната днес усещане за зима почти няма,а времето навън е супер приятно.
След като се възползвах да се поразходя в парка, дойде ред да ви покажа и първите си опити в рисуването върху стъкло.
От скоро реших да пробвам това изкуство, предвид двете си леви ръце не очаквах кой знае какво, но не се оказа супер трудно, за човек, който не може да рисува.
Харесваш си рисунка, принтираш на принтера, вземаш рамка за снимка и стъкло, хубави боички, контури и си готов.
Като виден почитател на историята  на Тюдорите аз си избрах да претворя техният символ-Розата на Тюдорите върху стъкло, тъй като отдавна исках да си направя нещо такова, подобно на витражите от едно време.


На 22 Август 1486 година, Хенри VII Тюдор побеждава Ричард III в битката при Босуърт. 
Това е една от най-известните битки в английската история. Тя слага край на "Войната на Розите" и поставя началото на нова епоха -управлението на Династията на Тюдорите, чийто основател е Хенри VII. 
Розата на Тюдорите обединява в себе си двете рози на враждуващите фамилии- Бялата роза на Йорк и Червената роза на Ланкастър.
 Династията на Плантадженетите слиза от историческата сцена.

А ето го и моето творение. Снимах на дневна светлина днес, защото стъклото отразява светлината и стават едни слънчеви зайчета при снимането.  Навън снимките се получиха по-добре. Не случайно търсих да има зеленинка и храсчета, за да се откроява розата. Освен това не е случайно и, че публикацията се пише в зелено-това е все пак цвета на Тюдорите.


 Самата техника не е никаква философия, просто минаваш с черен контур, а после оцветяваш розата ,което е малко трудничко за човек, който го прави за първи път, но с повече тренировки се свиква.

 Изсъхва много бързо и става лесно и красиво. После я сложих в обикновена рамка и сега остава само да й намеря място някъде.
Моя милост е все още неумела с четката, но някой ден може и да се усъвършенства,  знае ли се....
Изобщо историята може да ме вдъхнови за много неща. От много време исках да имам някаква рисунка на Тюдоровата роза и ето,че тази идея се осъществи. 
Пък щом успях да си я направя и сама-още по-добре :)Цветовете обаче станаха много плътни и хубави, защото боичките са професионални. Разбира се ако трябваше сама да рисувам розата резултатът щеше да е повече от трагичен, затова добре, че са измислили копирането и принтирането, в случая доста улеснява.
 Доста приятно и интересно беше рисуването като процес. Въпреки, че
е  аз и рисуване звучи като нелепа шега. 
После под стъклото слагаме един бял лист, формат А4 за да изпъква розата и да не стои прозрачно. Много съм доволна от резултата като за първи опит и смятам понататък да пробвам и други неща. Дали пък няма да е хубаво да се напише нещо отдолу под розата-нещо като девиз, някакъв цитата от епохата?...знам ли, бих приела някоя и друга идейка. 

Приказен ден от мен!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Моят Коледен маникюр

Здравейте и за много години! Празниците вече минаха и тъй като тогава нямах никакво време да пиша сега дойде моментът да покажа няколко от маникюрите, които си направих покрай коледните и новогодишни празници.  Започвам с коледния ми маникюр. 
На Коледа разбира се маникюрите ни трябва да се колкото се може по-празнични и бляскави.  Аз заложих на червено с бляскави частици-от серията на Golden rose rich color  45-прекрасен червен цвят, с бляскави частички, който ми стана любим и доста често се лакирам с него.  Тази серя на Голден Роуз е с онези по-широрки четки, които за мен са много удобни и нанасям лак в пъти по-бързо отколкото със стандартните по-тесни четки. 
Това е нюанса. 

Тези макси четки са наистина много удобни. Нанесох 2 слоя от този лак. Пред това разбира се основа-ползвам за основи и топове тези на Перфект. Винаги съм била доволна от тях. 
Това е маникюрът. Много празничен, една идея по-кичозен и весел, отколкото исках да е. 

Използвах бял тънкописец на Nail art - Golden …

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…