Пропускане към основното съдържание

Cleoparta for Halloween

                                                         Здрвейте прекрасни дами!

Уендзи от семейство Адамс, д-р Хаус, Злодеида, Вампир, Вещица, Полицай, служител от БДЖ и  Хитлер....
на пръв поглед различни герои и свръехстествени същества...
звучи много Хелуинско... :) :) :) 
Това бяха нашите образи от миналогодишният Хелоуин-на мен и моите приятели.

Аз бях египетската кралица-Клеопатра.

 Направихме си парти в къщи. И беше много оригинално и много весело.
Знам, че това е не е особено популярен празник тук, но в последните години започна да се празнува повече. И това е напълно нормално, щом искаш да се забавлваваш.
Много хора ми казаха, че това са "американски глупости", чужди обичаи и традиции, те нямат почва у нас и т.н. и т.н.
Всъщност Хелоуин е келтски празник. Свързан е с вярването, че в нощта на "Вси Светии", злите духове излизат и обикалят. Затова хората се маскират на нещо страшно, за да ги прогонят.
В САЩ, а и не само са луднали по Хелоуин и подготовката за този празник е зашеметяваща.
Аз обичам да се променям, да се маскирам, да изпробвам различни визии.
Не съм особен фен на американските традиции и култура, но този празник ми е приятен, весел и и нтересен.
 И защо не в един ден от годината да бъдем различни, да влезем в роля и образ, на някой, който харесваме.

                                                             *************

Предлагам тази лесно осъществима визия, на тези, които искат да направят нещо по-различно или пък са решили да празнуват Хелоуин.
В последните години стана модно да се маскираме повече на приказни герои, герои от филми и сериали, дори известни личностни. И тази нова мода постепенно измести традиционните вещици, върколаци, скелети, вампири и подобни.
Ако ви е интересно и обичате да се маскирате можете да пробвате най-различни визии.
Аз избрах египетската царица, защото имах подходяща рокля, грим, набавих си и нужните аксесоари и накрая мисля, че се доближих максимално до образа й.
Далеч не е толкова трудно да се пресъздаде нейният образ, колкото аз си мислех.

Какво ви е нужно?
-рокля в златист, бежов,черен или бял цвят/може и комбинация от тези цветове/
-масивни златни бижута
-плитки в косата
-тежък египетски грим

Подбрала съм ви няколко примерни варианти, от които можете да почерпите идеи.

1. Стилна визия в черно и тюркоазено, златно + огромни бижута.

 2. Това е един доста осъвременен вариант на Клеопатра.


3. Тази визия лесно може да се постигне с една съвсем семпла, изчистена бяла рокля и златен или тюркоазен шал. Можжете да сплетете косата си на едри плитки, към които да добавите сини маниста и голяма златна диадема.


Най-важното когато говорим за египетската кралица са златните, кафяви, черни и сини цветове, които можете да използвате в направата на хелоуинския си костюм.
Другото много важно нещо е прическата-черна коса по възможност на черта, прав и плътен бретон, много плитки, златни украшения по косата.
Ако не ви допада визията с плитките можете и да не ги правите. Те съвсем не са задължителни, но за мен са желателни, защото са характерни за Клеопатра.

Ето тук различни холивудски красавици, превъплътили се в Клеопатра.
От тях също можете да взаимствате идеи. Можете да изберете и кок, както и прихваната коса. Можете да заложите на визия ала Леонор Варела-пак една по-съвременна визия, без бретон, с прибрана коса и големи обеци
 При нея също присъства златния елемент в дрехите.
Така, че като най-важен, ключов елемент е златното-в бижутата, в косите, дрехите.Прическата, ако искате да изглеждате като класическата Клеопатра трява да е ето такава.


Можете да взаимствате и от визията на Вивиан Лий, от филма за Клеопатра. 


Тук тя е наистина много красива. 

Най-класическа е визията на Елизабет Тейлър като егепетската царица-тук отново присъстват плитките, бретона, златните украшения за глава и така характерният грим-силен черен молив като чертата е дълга и силно извита към веждите, сенки в син цвят, много подчертани вежди.
Червилото е керемидено.


Тези визии са истинско вдъхновение.Те вдъхновиха  и мен. Просто ги давам като идея-интерпретацията е ваша.
Като става дума за грима на Клеопатра може да пробвате два варианта-златито-кафяви наситени цветове, или комбинация между сеньо и златно, каквато виждате на някои от по-горните снимки.

Аз избрах първият вариант-златсто и кафяво.
Ето го и моят грим:

Ползвах палитрата на Sleek - Devine storm, където имат богат избор на кафяво-златни цветове. Червилото е на Голден Роуз между бордо и кафяво на цвят.
Това е в общи линии грима на Клеопатра-черен молив, тъмно керемидено червило, златни сенки и много подчертани скули в с прасковено-кафяв тон.

Бижутата:
Изборът и тук отново е голям. Можете да избирате от много различни вариарнти. Аз си сложих златна диадема, голяма гривна с камъни, пръстен, също с камък, златни обеци и  златно колие.
Това, което исках е една по-нежна визия на Клеопатра.

Роклята:
Ами, уважаеми момичета, представям ви моята бална рокля. 
Да, това е роклята ми от бала, коята си обожавам и която влезе в употреба най-после, след седем години.
Ето ви една идея къде можете да облечете отново любимата си бална рокля. Идейно нали?
На мен и ми става, което е постижение-почти не съм мраднала на килограми, дори ми беше малко широка-ВОАЛА!

Искам да кажа, че можете сами да си направите много оригинални костюми. Стига да имате малко въображение. 
 И ето ме вече в целият ми блясък. :D 


Балната ми визия дотолкова се доближаваше до тази на Клеопатра, че един мой съученик дори ме нарече така. 
Тук също смятам, че се получи много добре. 
И така балната ми рокля излезе за малко от гардероба и заживя втори живот.


 Да не забравяме разбира се и тиквените фенери. Ако ще празнувате  те са напълно задължителни.


                                                                 Тематична украса 
-да се добавят още снимки
същояща се от кестени, фенери, панделки, шишарки и свещи, на приглушена светлина...


Мисля си, че няма значение какъв е празника-на мен този празник ми харесва много и смятам всяка година да го празнувам. Забавно е и много различно. Идеята за тематични партита  e готина. Така можем да разчупим малко традиционните събирания, партита и купони.


Така че забавлявайте се, експериментирайте, все пак това е само празник-още един повод да се веселим.

П.С.
Тазгодишният ми костюм е вече измислен, но ще бъде изненада :) :) :) 

Целувки 
Деси 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…