Пропускане към основното съдържание

Винтидж стил:Красиви неща

Здрваейте, момичета!
В днешната ми публикация ще ви покажа моята ръчно изработена кутия за бижута. Тя е във винтидж стил и е страхотен начин да си приберете бижутата, ластиците, дрънкулките и изобщо всичко, което се сетите.
На първо място искам да кажа-да е ясно на всички, че не съм я правила аз.
Подарък ми е от моят годеник, изработена е от бъдещата ми свекърва, която се занивама с hand made.
Аз много харесвам такива неща, и малко по малко се уча де ги правя.
Винтидж стила ми е много любим, а кутийката и картичката към нея са точно в този ретро стил. И са много красиви.
Това е самата кутийка.

Изработена е от картон, който се нарича мукава. Кутията е направена изцяло от хартия.
Това е и съдържанието й. Трабва да кажа, че ми е много удобна и побира страшно много неща. 
В нея си слагам обици, гривни, ластици, фибички, ленти за коса, цветчета и каквото се сетите.


Има и шкафче отдолу. Както се вижда малко се е посмачкала, но това е от много употреба. И защото ми е нистина полезна.

Съдържанието от близо:


Хахаха, както виждате всякакви джунджорийки.
Кутията дойде с картичка към нея и комплект бижута-ръчна изработка.
Това е и една от любимите ми картички, които притежавам.
Тя е много в мой стил.
Исках да я снимам отдавна. Тези неща ги имам от доста време, но просто има толкова много неща, които искам да покажа и, за които искам да споделя, че чак сега им дойде времето.
При всички положения са истински спомен и сега ми красят дома.Тук се виждат цветовете на картичката. Винтидж стила е много хубав и интересен. Птички, перли, пера и пепрудки, рози, цветя, дами от минали векове....

Цветовете са пъстри,нюд и телесни, всичко изглежда състарено, ковано старо желязо, дантела, стари книги, перлички-с една дума красота.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Моят Коледен маникюр

Здравейте и за много години! Празниците вече минаха и тъй като тогава нямах никакво време да пиша сега дойде моментът да покажа няколко от маникюрите, които си направих покрай коледните и новогодишни празници.  Започвам с коледния ми маникюр. 
На Коледа разбира се маникюрите ни трябва да се колкото се може по-празнични и бляскави.  Аз заложих на червено с бляскави частици-от серията на Golden rose rich color  45-прекрасен червен цвят, с бляскави частички, който ми стана любим и доста често се лакирам с него.  Тази серя на Голден Роуз е с онези по-широрки четки, които за мен са много удобни и нанасям лак в пъти по-бързо отколкото със стандартните по-тесни четки. 
Това е нюанса. 

Тези макси четки са наистина много удобни. Нанесох 2 слоя от този лак. Пред това разбира се основа-ползвам за основи и топове тези на Перфект. Винаги съм била доволна от тях. 
Това е маникюрът. Много празничен, една идея по-кичозен и весел, отколкото исках да е. 

Използвах бял тънкописец на Nail art - Golden …

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…