Пропускане към основното съдържание

Моят Коледен маникюр


Здравейте и за много години!




 Празниците вече минаха и тъй като тогава нямах никакво време да пиша сега дойде моментът да покажа няколко от маникюрите, които си направих покрай коледните и новогодишни празници. 
Започвам с коледния ми маникюр. 

На Коледа разбира се маникюрите ни трябва да се колкото се може по-празнични и бляскави. 
Аз заложих на червено с бляскави частици-от серията на Golden rose rich color  45-прекрасен червен цвят, с бляскави частички, който ми стана любим и доста често се лакирам с него. 
Тази серя на Голден Роуз е с онези по-широрки четки, които за мен са много удобни и нанасям лак в пъти по-бързо отколкото със стандартните по-тесни четки. 

Това е нюанса. 


Тези макси четки са наистина много удобни. Нанесох 2 слоя от този лак. Пред това разбира се основа-ползвам за основи и топове тези на Перфект. Винаги съм била доволна от тях. 

Това е маникюрът. Много празничен, една идея по-кичозен и весел, отколкото исках да е. 


Използвах бял тънкописец на Nail art - Golden rose, с него лесно се прави и френски маникюр. 
Не ми се видя достатъчно бляскаво затова нанесох и един глиър на флормар № 74-ето този:


Финалния завърршех бяха топчиците за маникюр, от тези, с които се прави т.нар. маникюр тип "хайвер". 
Купих си тези топченца преди доста време и трябва да кажа, че никак не ги харесвам. Не ми допада колко трудно се слагат, как стоят, не са удобни и въобще не са подходящи за ежедневието. 
Но на празничния маникюр паснаха идеаално. И ето, че намериха своето приложение. 
Те се наняст директо върху слой топ лак за да прилепнат по-плътно и да се задържат на повърхността на нокътя.
Около тях нарисувах и малки бели точици.


Точиците на нанесох с обикновен молив-все още не съм си купила точкатор, все забравям, пък и не съм особен фен на точките. Обикновен черен молив за рисуване върши чудсна рабата. Само трябва да е по-затъпен в края, тоест да не е добре подострен.
Нансяш лака и готово!


Като цяло ми хареса ефекта и това е маникюрът, с който посрещнах празниците. 
Както казах вече-колкото по-бляскаво, толкова по-добре. Създава илюзия за блестящи разноцветни герлянди, коледни светлини и блещукащи лампички.



А какъв беше вашия празничен маникюр? И какво предпочитате-нещо по-класическо и семпло или по-лъскаво и кичесто? 

В някои от следващите публикации ще покажа още два маникюра, които наскоро си правих-класически френски и новогодшния ми маникюр,за който се доверих на професионалист. 

Е, това е от мен! 
Хубав Понеделник-мразовит и студен!
Стойте на топличко и се занимавайте с приятни неща ;) 

Коментари

  1. Лаковете на Golden Rose са изключително трайни. Аз лично съм много доволна от тях.

    ОтговорИзтриване
  2. и аз съм доволна, но чак изключително трайни за себе си не мога да кажа, защото на мен трудно ми издържа маникюр повече от 3 дни, за тази цена са страхотни обаче

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.



Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…