Пропускане към основното съдържание

Little black dress.Вечната класика в ароматите


Винаги актуален и вечна класика в жанра-"Малката черна рокля" е любим аромат на стотици жени. Това не е никак чудно, защото е винаги на мода, деликатен, стилен,носещ усещане за елегантност и класа. Жасмин, гардения и слива са основните нотки. Следвани от циклама, сандалово дърво и кориандър. Първата ми среща с този аромат беше още в тийнейджърските години когато Avon се появиха. Майка ми си го купи-беше най-известният аромат на бранда.Изключително популярен и разпознаваем.Мисля, че бях 8 или 9-ти клас тогава. Както си стоях на компютъра, реших да се пръсна/понякога се чудя как ги помня тези неща/.
Аромата направо ме омагьоса, много ми хареса. А това, което ме впечатли беше, че остана до вечерта-толкова наситен, траен и страхотен аромат.От малка си падам много по парфюмите. Този ми е направил ярко впечатление. Тези дни реших, че много ми се носи и си го поръчах. Бях го позабравила-голяма грешка.Може би заради многото други проби и експерименти с различни парфюми. 
И така...коледният каталог ме изненада със страхотна оферта за празниците-30 мл от чудесният аромат само за около 11 лева. Поръчах през интеренет страницата на компанията и след три дни агентът от моя район ми го донесе поръчката.

Междудругото-поздравления за идеята за сайт, зящото е толкова по-удобно от тромавата процедура на поръчки по каталог и чакането повече от две седмици понякога. Заедно с него си поръчах и фон дю тен от успокояващата серия. Също много хубав.
Ако трябва да опиша аромата, ще се затрудня, защото наистина за първи път не усещам някоя супер характерна и позната нотка. Просто идеално съчетание от разнообразни и класически ухания. Много, много ми харесва и го чувствам като свой аромат. Обичам да го нося, особено през зимата, в снега и студа е страхотен-силен, характерен.Много е траен, което за мен е важно. Имам в пъти по-скъпи аромати, които не са толкова трайни.
Мириса е много впечатляващ, оригинален и отличаващ се.


 За мен това е шедювър сред парфюмите-бестселъра на марката, парфюм, който ще е винаги актуален.Универсален е, сладък, цветист, ориенталски. Изтънчен и усещането когато се напръскам с него е страхотно. Това е аромат, който ми подхожда идеално и ще ми бъде фаворит тази зима. Бутилчицата е малка, серията е лимитирана и Avon придлагат в този и в Новогодишният каталог малки развасофки на повечето си известни аромати. Много са удобни, защото са малки и леки и идеално се побират в чантата, без да тежат като например ограмните бутилки на Alien или пък Lady million, които си е истинско изпитание да ги носиш в чантата си. Сигурна съм, че много от вас харесват този аромат. Малката черна рокла е вечна класика още от епохата на изгряването на Коко Шанел, който я превръща в най-класната, често носена и предпочитана дреха. Името на парфюма напълно олицетворява усещането, което носи-за вечна класика, която никога няма да излезе от мода. 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Модата през вековете:Част 1 Ренесанс и Тюдори

Модата е нещо, което винаги стремглаво се развива. Тя се мени презразличните времена и периоди от човешката история. Оформя се и се развива също така под влиянието на много фактори. Тъй като се интересувам много от история както вече споменах, у мен се зароди идеята да прочета и науча повече за модата през вековете. Винаги ми е било интересно какво се е носело в предишните епохи, какви са били жените тогава, как са изглеждали. От дълго време се канех да започна да се занимавам с това и много ми се искаше да разуча специално за женската мода в различните времеви периоди-Средновековие, Ренесанс, Ново Време и т.н.
Основните източници, които ще използвам са главно чуждестранни интернет сайтове посветени на модата. С интерес откривам, че има много такива блогове и сайтове, в които хората интересуващи се от тази тема споделят своите знания.  Има доста различни източници. За мен е много вълнуващо да се захвана с това и започвам с голям ентусиазъм. Това „проучване” се оказа много приятно заним…

Модата през вековете:Част 2:Рококо и епохата на Мария - Антоанета.

Здравейте, прекрасни!  Навън е доста студено и зимно, но на мен ми е пъстро и цветно, затова съм подготвила и една цветна, кичозна, розово-бонбонена и екстравагантна публикация, която ми беше много приятно да напиша. Запитвали ли сте се някога какви са били жените в миналото, как са се грижили за себи си, а как са се обличали? Харесвате ли костюмните драми, огромните обемни рокли и прическите в рококо стил? Ако се интересувате от историята и модата през различните епохи, днешната ми публикация е за вас и ще се радвам ако ви хареса и внесе хубаво настроение и разнообразие в деня ви. И така, ще става дума за мода, кринолини, прически през тази така пъстра и авангардна сама по себе си епоха на рококо.


През XVIII век във Франция и на други места в Европа възниква промяна в културата и начина на живот в европейското общество. Започва епохата на Просвещението. Просвещение: Интелектуално движение в европейската философска и политическа мисъл и в изкуството, популяризирано и в североамериканските кол…

Грижа за косата

                                             Грижа за косата
Грижата за косата си е цяла наука ако питате мен. Понякога е голямо лутане докато намериш правилните продукти. Всичко зависи от типа коса, цвета, структурата на косъма, формата на подстригване и още много, много неща. Тази публикация ще посветя на любимите ми продукти за коса, които съм ползвам в момента и които харесвам за косата си. Аз изключително много експериментирам с продукти за коса-къде успешно, къде не. Като се замисля може би косата е нещото да което най-много се грижа във визията си. Нека на първо място уточня каква е моята коса, а след това и грижите, които полагам за нея.Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв-почти черен. Гъста е, бухнала, косъма ми е плътен, твърд и лесно се поддава на обработка. Имам права коса, но често се чупи на най-различни места. Дължината както ще видите и на снимките и някъде до гърдите. Подстгригвам я на всеки 2-3 месеца с по 2-3 см. Обожавам дългите коси, но в моментът в който м…